4 vragen over fillers

In onze Amsterzijde Kliniek behandelen wij dagelijks tientallen patiënten. Wij proberen hen gerust te stellen door al hun vragen te beantwoorden. We hebben een aantal veelvoorkomende vragen gebundeld, zodat je een mooi overzicht hebt. Op deze manier hopen we ook jouw vraag te kunnen beantwoorden. Heb je een vraag die niet in dit artikel besproken wordt? Neem dan gerust contact op! Surf naar https://amstelzijdekliniek.nl/behandelingen/gezicht/rimpelbehandeling-met-fillers/ en ga naar het contactformulier. Zo kom je snel en eenvoudig met ons in contact. Welke vragen gaan we in dit stuk behandelen?

  • Hoe lang werken ze?
  • Krijg je blauwe plekken van een behandeling?
  • Welke soort rimpels kun je verwijderen?
  • Wat is het verschil tussen permanent en niet permanent?

Vrijwel iedere cliënt die wij behandelen stelt voor de behandeling de vraag: ‘Hoe lang werken deze fillers’? Het is helaas moeilijk om hier een concreet antwoord op te geven. In elke situatie is dit namelijk verschillend. Wel is een gemiddelde schatting te geven. Een behandeling blijft meestal tussen de 8 en 10 maanden effectief. Waaraan ligt dit verschil? Dit heeft alles te maken met de dikte van de fillers die worden ingebracht. Een diepe rimpel vereist een filler met een dikkere gel. Hoe dikker de gel, hoe langer de behandeling blijft werken. Daarnaast is de plek van de rimpel van belang. Fillers bij de mondhoeken krijgen te maken met veel beweging. Hierdoor verdwijnt het effect daar sneller. Rimpels rond bijvoorbeeld de neus of de slapen zijn simpeler te behandelen. De huid beweegt weinig, waardoor de gel langer blijft zitten. Een tweede vraag die vaak wordt gesteld is: ‘Krijg ik blauwe plekken van fillers?’ Ook dit is afhankelijk van de behandeling die je ondergaat. Blauwe plekken komen rond de mondhoeken vaker voor dan op andere plekken van het gezicht. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Zorg dan dat je de huid een week de tijd geeft om helemaal te genezen van de behandeling.

Soort behandeling en permanente fillers

Soms kun je met fillers rimpels verwijderen waarvan je dat helemaal niet wist. Zo kun je lachrimpels aanpakken, maar ook de neuslippenplooi onder handen nemen. Ook hangende mondhoeken en marionetlijnen zijn niet veilig! Zelfs rimpels op de bovenlip kunnen behandeld worden. De lippen worden dan verstevigd met fillers om het ‘hangende’ effect tegen te gaan. Tot slot is er nog het verschil tussen tijdelijke en permanente fillers. Om maar direct met de deur in huis te vallen: ook permanente fillers moeten ‘gewoon’ vervangen worden. De huid blijft zich in de loop der jaren immers gewoon ontwikkelen, waardoor je op een gegeven moment meer technieken moet toepassen om hetzelfde effect te bereiken. Verder is permanente gel minder goed voor de huid. Het heeft de vervelende eigenschap dat het sneller ontsteking kan veroorzaken. Daarom raden de meeste artsen in vrijwel alle gevallen de tijdelijke variant aan. Wil je meer weten over een rimpelbehandeling bij de Amsterzijde Kliniek? Klik dan op bovenstaande link en maak een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Persoonlijke begeleiding en behandelplan

In onze kliniek staan wij voor persoonlijke begeleiding. Daarom gaan we altijd eerst met je in gesprek, voordat we een behandeling uitvoeren. Bovendien krijg je van ons een persoonlijke behandelplan. Hierin kun je precies vinden welke behandeling je ondergaat en wat het vervolgtraject daarvan is. Je weet dus altijd precies waar je aan toe bent. Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Dan kun je klikken op het kopje ‘ervaringen’. Je leest dan hoe andere mensen hun tijd in onze kliniek hebben beleefd. Bel 020 472 38 88 voor een gratis consult!