Aanschaf van een keukenboiler

Mijn vrouw en ik hebben onlangs een keukenboiler aangeschaft. Hier hadden we een goede reden voor: het water uit onze kraan doet er lang over om warm te worden. Wanneer je warm water nodig hebt, sta je dus eerst een flinke poos te wachten en spoel je bruikbaar water weg. Dit vonden wij verspilling. Toen we eenmaal besloten hadden een keukenboiler aan te schaffen, hebben we relatief lang gezocht naar een geschikt model. Dit kwam omdat we niet goed wisten wat voor type we moesten kopen. We waren verrast door de verschillende opties die je hebt bij de aanschaf. Ik hoop in dit artikel uit te leggen waar je aan moet denken. Wanneer je op zoek gaat naar een keukenboiler zijn er drie dingen om rekening mee te houden:

  • Plek van plaatsing
  • Inhoud in liters
  • Aantal personen

Om te beginnen moet je goed onderzoeken waar je de keukenboiler wilt plaatsen. In de regel zijn hier twee opties voor. Een zogenaamde close in boiler kan in het kastje onder de gootsteen worden geplaatst. Dit heeft het voordeel dat je de boiler niet ziet, hij is ontrokken aan het oog. Een nadeel van een close in boiler is dat deze niet zo groot kan zijn. Dit heeft een simpele reden: wanneer de boiler groter wordt, past hij niet meer in het kastje. Om deze reden zijn keukenboilers van dit type in de regel wat kleiner. De andere mogelijkheid is de close up boiler. Deze plaats je boven de keukenkast, hoog in de keuken. De boiler is nu zichtbaar, wat sommige mensen niet prettig vinden. Daar staat tegenover dat de boiler groter kan zijn en dus meer opslag heeft. Ook heeft een grotere boiler in de regel meer vermogen. Het water warmt dus in verhouding sneller op. Zoals je ziet is het dus ontzettend belangrijk om van tevoren goed te bepalen waar je het apparaat wilt installeren. Kies je voor vermogen en opslag, of voor discretie?

Met hoeveel personen gebruik je de keukenboiler?

Heb je besloten waar je de boiler gaat plaatsen, dan moet je vervolgens nog twee andere zaken overwegen. Allereerst is dat de inhoud. Vraag jezelf af: ‘Waar ga ik dit apparaat voor gebruiken?’ Gebruik je hem alleen om je handen te wassen of thee te zetten, dan heb je niet zoveel inhoud nodig. Het warme water zal dan niet snel opraken. Gebruik je het apparaat bijvoorbeeld ook voor de afwas? Dan is het slimmer om te kiezen voor een exemplaar met meer inhoud. Je wilt per slot van rekening niet halverwege het werk zonder water komen te zitten. Bij je afweging speelt ook je gezinssamenstelling mee. Heb je een groot gezin, dan komt een grote keukenboiler altijd van pas. Voor meer personen is uiteraard meer warm water nodig. Ben je op zoek naar een keukenboiler van goede kwaliteit? Neem dan eens een kijkje op https://www.boilergarant.nl/c/keukenboilers. Op deze site vind je verschillende soorten boilers tegen zeer scherpe prijzen. Je kunt hier ook de verschillende modellen eens rustig bekijken voor je een keuze maakt.

Wat was onze keuze?

Onze keuze viel uiteindelijk op de Elektrische close-in boiler van 15 liter van het merk Tesy. Wij zijn thuis met zijn vijven en daar was dit model prima geschikt voor. Ook is dit exemplaar eenvoudig te installeren en te monteren. Het bedieningspaneel is bovendien erg makkelijk te gebruiken. Ik had na een paar minuten precies door hoe het werkte. We zijn dik tevreden met onze keukenboiler. Dit is slechts één van de modellen van bovenstaande site. Ben je op zoek naar een ander type? Neem dan gerust een kijkje op de website van Boilergarant!