Afvulmachine

Moeten er binnen jouw bedrijf of onderneming potjes, flessen, doosjes of andere zaken heel precies gevuld worden? Dan komt een afvulmachine goed van pas! Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan met een trechter en een weegschaal, maar dat is best veel gedoe en bovendien wordt het dan toch niet altijd even exact. Als het om grote hoeveelheden artikelen gaat die gemaakt moeten worden, dan is het wel zo prettig als dit niet allemaal handmatig hoeft te gebeuren. Dat scheelt je veel gedoe en veel tijd! Een afvulmachine is echt een uitkomst, deze kun je immers instellen op bepaalde hoeveelheden en vervolgens wordt bijvoorbeeld de pot exact met die hoeveelheid gevuld. Zo weet je zeker dat alles altijd een correcte inhoud heeft en dat jij dus de juiste dosering verkoopt. Je doet de klant niet tekort, maar ook jezelf niet! Want vul je het steeds net teveel, dan maak je immers minder winst dan mogelijk zou zijn en dat zou natuurlijk ook weer zonde zijn! Komt je klandizie er echter achter dat de inhoud regelmatig minder is dan op de verpakking vermeld staat, dan zijn zij ook niet blij en kan het zijn dat ze jou in het vervolg links laten liggen. Een afvulmachine is dus echt de oplossing om dergelijke problemen te voorkomen!

Afvulmachine handig in diverse sectoren

In wat voor sectoren kun je nu gebruik maken van een afvulmachine? Dit kan in heel veel verschillende bedrijfstakken. Een voor de hand liggende sector, is de voedselindustrie. Of je nu een heel groot bedrijf bent of een relatief kleine, je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je de juiste hoeveelheden verkoopt. Denk dan aan honing of chocoladepasta, maar er zijn natuurlijk heel veel meer etenswaren die je in een pot of blik kunt stoppen. Met een afvulmachine zorg je ervoor dat dit heel eenvoudig gaat en dat de inhoud altijd klopt met wat op de verpakking staat aangegeven! Ook voor bijvoorbeeld de farmaceutische industrie komt een dergelijke machine goed van pas, in apotheken, ziekenhuizen en laboratoria steekt het uiteraard heel er nauw met de inhoudsmaten en dan is het prettig als je er zeker van kunt zijn dat dit altijd klopt! Maar er zijn zeker nog veel meer sectoren die heel goed gebruik kunnen maken van een afvulmachine, dit apparaat komt bijvoorbeeld goed van pas als er gewerkt wordt met:

  • zaden
  • diervoeding
  • poeders
  • vloeistoffen

Verschillende modellen

Natuurlijk zijn het heel verschillende soorten producten die we hierboven genoemd hebben, met een grote diversiteit in grootte, gewicht en dichtheid. Het zal dan ook vanzelf spreken dat er niet maar één soort afvulmachine op de markt is, maar dat er uit verschillende soorten modellen gekozen kan worden! Voor iedere sector en voor iedere productsoort waarmee gewerkt kan worden, is er een passend exemplaar te krijgen. Zo kun je van een goede werking van het geheel op aan! Bij André de la Porte Packaging hebben ze een afvulmachine voor iedere soort klus! Wat je dus ook maar wilt verpakken en waar dit ook maar in verpakt moet worden, zij kunnen altijd een bijpassende machine leveren! Niet alleen voor compleet nieuwe modellen kun je bij hen terecht, zij verkopen ook tweedehands exemplaren. Ideaal voor bedrijven met een minder groot budget of voor ondernemingen die eerst eens uit willen proberen hoe het is om met dergelijke apparatuur te werken, zonder dat ze hiervoor meteen een flinke investering moeten doen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die zij te bieden hebben? Op hun website vind je een goed overzicht van de verschillende opties. Ook kun je natuurlijk altijd contact met hen opnemen om te vragen welke afvulmachine voor jou de beste keus is!

Lees meer…