Alopecia Androgenetica

Als het gaat over kaalheid, dan wordt vaak gedacht dat dit een probleem is dat enkel bij mannen voorkomt. Nu is het ook inderdaad zo dat het merendeel van de mensen die hieraan lijdt man is, maar ook vrouwen kunnen last hebben van Alopecia Androgenetica. Juist doordat het zo onbekend is dat dit mogelijk is, heeft het op levens van dames vaak een enorm effect als zij met kaalheid te maken krijgen. Mensen vinden het vreemd, er wordt gestaard en dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens zo dat het haar vaak als een sieraad voor de vrouw wordt gezien, wat zij met haar kapsel doet is erg belangrijk voor het uiterlijk. Met het ontstaan van Alopecia komt hier abrupt een einde aan. Er zijn niet veel mogelijkheden meer voor een mooi kapsel en dit zorgt vaak voor een grote verandering in het uiterlijk. Alopecia Androgenetica is dan wel een fysieke aandoening, het is tegelijkertijd ook iets wat ontzettend veel effect heeft op de psyche. Het doet immers wel wat met iemand als het haar uitvalt en mensen je daardoor anders gaan behandelen.

Oorzaken van Alopecia

Hoe kan kaalheid bij vrouwen nu ontstaan, wat is de achterliggende oorzaak van Alopecia? De exacte oorzaak is helaas nog onduidelijk, wat het erg lastig maakt om het probleem te voorkomen en te behandelen. Er zijn wel zaken aan te wijzen die er mogelijk verband mee houden, namelijk:

  • ijzertekort
  • overgevoeligheid voor DHT
  • afwijking aan de bijschorsnier
  • de overgang

Hoe kunnen deze zaken nu zorgen voor het ontstaan van Alopecia? Deze zaken kunnen er allemaal aan bijdragen dat haarzakjes minder sterk worden. De haarfolikels worden dan steeds kleiner en daardoor produceren zij haren die dunner zijn en die minder sterk zijn. Hierdoor breekt een haar gemakkelijker af, terwijl er tegelijkertijd steeds minder sprake van nieuwe haargroei is. Uiteindelijk zal dit resulteren in steeds minder haar op het hoofd, waarbij dat haar ook nog eens dunner is, en dit kan leiden tot kale plekken. Dit proces is helaas onomkeerbaar, haren komen niet meer terug en het hoofdhaar zal steeds meer gaan verdwijnen. Alopecia Androgenetica kan dus niet alleen bij mannen zorgen voor het verlies van hoofdhaar, maar ook zeker bij vrouwen.

Oplossingen tegen kaalheid

Wat kunt u nu doen tegen Alopecia? Kunt u voorkomen dat u het krijgt of is er een medicijn beschikbaar? Het antwoord is helaas dat er weinig aan te doen is. Zoals hierboven al aangegeven werd, de oorzaak van deze aandoening is nog steeds onbekend. Dit maakt het ontwikkelen van een medicijn ontzettend lastig en ook het geven van een preventief advies is onmogelijk. Het enige wat er gesteld kan worden, is dat u zou kunnen voorkomen dat u een ijzertekort oploopt, maar dat is slechts een van de zaken die het zouden kunnen veroorzaken. Krijgt u zelf te maken met Alopecia Androgenetica en wilt u de gevolgen hiervan voor uzelf zoveel mogelijk beperken, dan is het aan te raden om te kiezen voor een van de haarwerken van MoveHs. Zij bieden verschillende haaroplossingen en voor mensen met deze aandoening raden zij bijvoorbeeld crownextensions, haarwerken of haarstukken aan. Zo hoeft u dus niet met kale plekken rond te blijven lopen of met een heel dunne haarbos. Het kiezen voor een haaroplossing van MoveHs kan ervoor zorgen dat u zich weer prettig voelt bij uw eigen uiterlijk en dat u niet meer nagekeken wordt door andere mensen. Alopecia hoeft dus zeker niet te betekenen dat u nooit meer een mooi kapsel kunt hebben. Met de oplossingen van MoveHs kunt u weer genieten van een mooie bos haar!