Als man de deur uit met ongewenst urineverlies

Een stukje fietsen, gezellig met vrienden iets drinken op een terras: stuk voor stuk gezellige bezigheden, waar mannen met incontinentie vaak echter wel drie keer over nadenken voor ze eraan beginnen. Hun plasprobleem vormt een flink obstakel voor hun sociale leven. Het risico op ongelukjes en daarmee ook de angst daarvoor kunt u echter een heel stuk de baas worden door het gebruik van het juiste incontinentiemateriaal zoals dat van TENA MEN én door enkele andere tips in acht te nemen.

De juiste incontinentiematerialen van TENA Men

Om te beginnen bij de incontinentiematerialen: weten welke producten het beste voor u werken, helpt u zo zelfverzekerd mogelijk de deur uit te gaan. Waar u ook naartoe gaat en hoe groot het probleem van urineverlies ook is. TENA MEN is een speciaal voor mannen ontwikkelde lijn, afgestemd op hun anatomie. De lijn bestaat uit veel verschillende artikelen. Neemt u de tijd om te ontdekken welke het beste aan uw behoeften voldoet. Begint u in de thuissituatie en bouwt u dit langzaam op.

Persoonlijke hygiëne bij het gebruik van incontinentiemateriaal

Alhoewel bijna elke man dankzij het gebruik van het juiste incontinentiemateriaal van TENA Men weer opgelucht kan ademhalen, houden ze vaak nog wel iets anders in het achterhoofd: de ongewenste geurtjes waarvan misschien sprake kan zijn. Hier hoeft u zich echter geen zorgen over te maken, u heeft het namelijk helemaal in eigen hand. Uw intieme zone kunt u, elke keer dat u uw materiaal verwisselt, met een vochtig reinigingsdoekje van TENA verzorgen. Drinkt u ook voldoende water zodat u minder geconcentreerde en zodoende minder sterk ruikende urine produceert.

Een goede voorbereiding is het halve werk

In de thuissituatie hebben de meeste mannen het gevoel hun incontinentieprobleem wel redelijk het hoofd te kunnen bieden. Gaat u de deur uit? Vergewist u zich er van tevoren van waar zich het dichtstbijzijnde toilet bevindt. In een café, restaurant of bioscoop zult u deze zo goed als altijd bij de hand hebben. Bezoekt u een pretpark, natuurpark of ander groter gebied? Op internet vindt u altijd wel een plattegrond van de plek die u wilt bezoeken. Daarop staan ook de toiletten aangegeven.

Heeft u een smartphone? Er bestaan ook diverse apps die u op basis van een GPS-signaal helpen de dichtstbijzijnde toiletten te lokaliseren, maar ook kunt u deze van tevoren opzoeken. De apps downloadt u eenvoudig via de Google Playstore. De in Nederland als meest betrouwbaar geziene app is de HogeNood app.  Er zijn ook internationaal bruikbare apps zoals ToiletFinder die u via de PlayStore kunt downloaden.

Met voldoende TENA Men op pad

U beschermd en zelfverzekerd voelen bewerkstelligt u ook door niet alleen de juiste materialen bij u te hebben, maar ook te dragen. Verliest u meer urine dan gewoonlijk? Krijgt u te maken met vertragingen in het openbaar vervoer? Of is dat terrasje met vrienden zo gezellig dat u besluit nog wat langer te blijven? Er zijn meer dan genoeg redenen te noemen waardoor het verblijf buitenshuis langer kan duren dan verwacht. Daarom is het verstandig om altijd extra TENA Men materiaal mee te nemen.

Houdt u rekening met uw vochtinname

Uw urineverlies onder controle houden door vandaag flink wat minder te drinken dan gewoonlijk? Geen gekke gedachte, maar tegelijkertijd ook geen effectieve. Wanneer u minder vocht binnenkrijgt, raakt uw blaas geïrriteerd. De urine raakt namelijk aanzienlijk geconcentreerder. Anderhalf tot twee liter vochtinname per dag is ook bij incontinentieproblemen de norm. Zit u gezellig op dat terrasje? Onthoudt u dan wel dat u cafeïne- en koolzuurhoudende dranken beter kunt vermijden. Deze irriteren uw blaas nog meer. Een geïrriteerde blaas veroorzaakt extra aandrang en daar zit u juist niet op te wachten.