Breiwol

Houd jij ook van handwerken? Dan is de kans groot dat jij nog wel wat breiwol in de kast hebt liggen. Breien is immers een zeer prettige hobby om te hebben en een leuke manier om met handwerkvaardigheden aan de slag te gaan. Het leuke is dat je iets maakt waar je daarna ook daadwerkelijk iets mee kunt. Je kunt truien, vesten en sokken maken, maar ook bijvoorbeeld mutsen, sjaals en handschoenen. Of wat dacht je van beenwarmers of polswarmers? Het zijn allemaal mogelijkheden die je hebt als je beschikt over breiwol en breipennen. Je kunt zo voor jezelf de leukste kledingstukken en accessoires creƫren, maar ook voor anderen kun je aan de slag gaan. Zo kun je iets maken wat niemand anders draagt, iets wat dus helemaal uniek is en helemaal past bij degene die het gaat dragen. Niet alleen wat kleur en patroon betreft is dat het geval, maar ook kun je de maten perfect aan laten sluiten. In winkels moet je toch altijd maar genoegen nemen met de standaardmaten, die vaak net niet helemaal goed bij jouw lichaam passen. Zelf aan de slag gaan met breiwol en breipennen, betekent dus ook dat je de maat perfect af kunt stemmen.

Goede kwaliteit breiwol

Als je breiwol uit gaat zoeken, moet je natuurlijk wel op een aantal zaken letten, je moet nooit zomaar het eerste het beste kopen wat je tegenkomt. Eerst moet je voor jezelf altijd een afweging maken wat je eigenlijk zoekt. Zoek je een dik of een dun garen? Dat heeft immers nogal een effect op hoe het geheel er uit komt te zien. Daarnaast moet jij je afvragen wat voor kleuren je wilt gebruiken. Zoek je een effen kleur of wil je juist een multicolor draad? En tot slot is het belangrijk dat je altijd let op de kwaliteit van de breiwol. Soms zie je ergens iets heel goedkoop in de schappen liggen, maar je kunt er dan eigenlijk al bijna wel vanuit gaan dat de kwaliteit niet geweldig is. Wat je er van breit, zal dan ook maar een korte levensduur hebben. En dat is zonde, je hebt er immers veel tijd ingestoken om er iets moois van te maken, dan wil je natuurlijk ook graag zo lang mogelijk kunnen genieten van het kledingstuk of de accessoire. Brei jij bijvoorbeeld sokken, dan is een sterke breiwol echt noodzakelijk, wil je niet meteen een gat lopen in iedere sok.

Chestnut Cabin biedt hoge kwaliteit

Zoek jij breiwol van een hoge kwaliteit, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij ChestnutCabin.nl. Alle wolsoorten die zij verkopen zijn met de grootste zorg uitgezocht en zijn met de hand geverfd en gesponnen. Door dit handwerk bieden zij altijd van iedere soort maar een kleine oplage aan, je hebt dus ook nog iets bijzonders in huis als je dit koopt! Bij hen kun je terecht voor verschillende soorten wol en garens, zoals:

  • sokkenwol
  • Aran
  • super chunky
  • double knit

Je hebt dus echt wat te kiezen bij deze zaak! En niet alleen voor bolletjes breiwol kun je bij hen terecht, je vindt bij hen ook batts. Deze zijn al gekaard, maar kun je zelf nog spinnen. Zo kun je nog weer op een andere manier aan de slag gaan met dit materiaal. Voor de echte wolliefhebber is het natuurlijk heerlijk om zo bezig te zijn. Als jij ook heel erg houdt van werken met wol, dan moet je dus zeker eens een kijkje nemen in de webshop van Chestnut Cabin, je zult hier absoluut breiwol kunnen vinden dat helemaal aan jouw wensen voldoet!

Lees meer…