Bureaufiets

We zitten allemaal steeds meer en het wordt steeds duidelijker dat dit een grote bedreiging is voor onze gezondheid. Een bureaufiets kan ervoor zorgen dat we op een gezondere manier ons werk kunnen doen. Veel mensen werken tegenwoordig op kantoor en het spreekt voor zich dat je dan een groot deel van de dag zittend doorbrengt. Veel taken moeten immers achter de computer uitgevoerd worden, waardoor we weinig in beweging komen. In het verleden moesten er nog wel kleine wandelingetjes gemaakt worden naar printer of kopieerapparaat, maar doordat we steeds meer van schermen gebruik maken en steeds minder van papier, komen we ook op die manier niet meer aan beweging toe. Nu zijn er verschillende maatregelen om hier verandering in te brengen, zoals regelmatig even wat te drinken halen of de trap nemen in plaats van de lift. Maar wil je echt ervoor zorgen dat je meer beweegt, dan is een bureaufiets een goede keus. Zo kun je terwijl je werkt toch je benen in beweging houden en dat is zeker niet verkeerd. Het bewegen gaat op deze manier dus niet van je werktijd af en dat is uiteraard ook een pluspunt. Een bureaufiets kan dus absoluut een goede toevoeging zijn voor jouw kantoor.

Bureaufiets voor betere gezondheid

Lange tijd is onderschat hoe ongezond het eigenlijk is om steeds stil te zitten. Natuurlijk was wel bekend dat het verstandig was om een paar keer per week te gaan sporten, maar dat dit onvoldoende compensatie biedt voor alle zittende uren was niet duidelijk. Dit wordt echter wel steeds duidelijker en het zal dan ook geen verbazing wekken dat men hier iets aan probeert te doen. Een bureaufiets is dus een van de mogelijke oplossingen. Wat is dit nu precies? Het is eigenlijk een soort van hometrainer, maar dan in een ander model, zodat het past achter je bureau. Zo heeft een bureaufiets bijvoorbeeld geen stuur en is de zithouding anders dan bij een hometrainer. Waar je bij de laatste wat meer voorover gebogen zit, zit je bij de deskbike gewoon in een werkhouding, waardoor je prima ondertussen op je computer aan het werk kunt gaan. Wel is het aan te raden om hierbij een andere tafel te gebruiken, aangezien je toch wat hoger zit. Kies je voor een zit sta bureau, dan heb je altijd de mogelijkheid om de hoogte van het bureau aan te passen aan de manier waarop je op dat moment werkt: op je bureaufiets, staand of gewoon zittend op een stoel.

Voordelen van deskbike

Wat zijn nu de voordelen van het gebruik van een bureaufiets? Waarom zou je nu onder het werken gaan fietsen? Er zijn verschillende voordelen te noemen:

  • je zit niet langer de hele dag volkomen stil, wat voor je lichaam erg belangrijk is
  • je krijgt meer beweging, wat uiteraard erg goed is voor je lijn
  • door te bewegen kun jij je beter concentreren, waardoor de kwaliteit van je werk verbeterd

Er zijn dus voldoende redenen om hiervoor te kiezen. Een betere gezondheid is natuurlijk al fijn, net als een hogere kwaliteit van je werk, maar tegelijkertijd extra calorie├źn verbranden is erg prettig aangezien steeds meer Nederlanders last hebben van overgewicht. Een bureaufiets kan er dus op verschillende manieren aan bijdragen dat jij letterlijk en figuurlijk beter in je vel zit. Niet alleen voor jou als werknemer levert dit voordelen op, ook jouw werkgever profiteert in de vorm van minder ziekteverzuim en hogere werkkwaliteit. Wil jij op jouw kantoor ook graag een bureaufiets hebben? Dan kun je bij Kantoormeubelen Pro kiezen uit een van de verschillende modellen en kleuren deskbike die zij kunnen leveren!