Camping Drenthe voor vakantie

Zoek jij nog een leuke bestemming voor de vakantie van dit jaar? Dan is kamperen op een camping in Drenthe echt een aanrader! Sommige mensen vinden kamperen niets aan en zij kunnen dan ook beter zoeken naar andere reisideeën. Voor wie hier wel echt van houdt, is het vaak zo dat er zoveel verschillende opties zijn, dat het lastig kan zijn om een keus te maken. Wij willen dan aanraden om eens te kiezen voor een verblijf in eigen land op een camping te Drenthe! Veel Nederlanders zijn geneigd om ver weg te gaan tijdens hun vakantieweken, zij hebben niet door dat er ook in eigen land nog zoveel te ontdekken en te genieten valt en dat is jammer! In Nederland blijven heeft immers verschillende voordelen, waaronder de korte reistijd. Je hoeft niet een ellenlange autorit te maken, uren in de file te staan en tol te betalen onderweg. Kampeer jij in je eigen caravan, dan is het vaak ook noodzakelijk om onderweg ergens te overnachten, omdat je door het langzamere tempo niet in één dag op je bestemming bent aangekomen. Dit leidt bij veel mensen ieder jaar weer tot stress en ruzies in de auto. Kies je voor een kampeervakantie op een camping te Drenthe, dan heb je echter van al deze problemen helemaal geen last!

Goede camping Drenthe

Lijkt het jou wel wat om in Nederland te kamperen, dan is het goed om te weten dat je heel wat te kiezen hebt als je een camping in Drenthe zoekt. Er zijn hier heel veel verschillende campings te vinden, van heel kleine tot heel grote, van heel eenvoudige tot zeer luxe. Wat voor jou de beste keus is, hangt natuurlijk af van je eigen wensen. Naast het soort campingterrein dat je zoekt, kan ook de omgeving natuurlijk nog een rol spelen bij jouw keus voor een camping te Drenthe. Je denkt misschien, in Nederland zijn de afstanden niet zo heel groot, dus wat maakt het uit waar ik precies verblijf? Maar het heeft natuurlijk wel toegevoegde waarde als je meteen al wandelend vanuit je tent of caravan naar de mooiste plekjes kunt gaan. Een goede keus voor een camping in Drenthe is dan Camping de Berken. Deze is echt op een prachtige locatie gelegen, midden op de Hondsrug en vlakbij natuurgebied Drouwenerzand. Je kunt dan ook vanaf het terrein meteen prachtige wandelingen en fietstochten maken in bossen, heidevelden, zandverstuivingen en pittoreske dorpjes. Bovendien ligt het strategisch in het midden van grotere plaatsen als Emmen, Groningen en Assen. Dat maakt dat er voor ieder genoeg te doen en te beleven is in de buurt!

Faciliteiten Camping de Berken

Daarnaast is het ook nog eens zo dat er verscheidene attractieparken in de buurt van deze camping in Drenthe te vinden zijn. Je kunt dan denken aan Plopsa in Coevorden, Kabouterland in Exloo of de Sprookjeshof in Zuidlaren. Maar ook bijvoorbeeld aan attractiepark Drouwenerzand of Wildlands Adventure Zoo. Je hoeft je in deze omgeving dus zeker niet te vervelen! Maar ook het campingterrein zelf biedt al voldoende faciliteiten voor een plezierig verblijf. Deze camping in Drenthe biedt onder meer:

  • een dierenweide
  • een recreatieprogramma voor de kinderen
  • speeltuinen en een binnenspeelplaats
  • draadloos internet
  • een bibliotheek

Voor het gemak vind je bij hen ook een wasserette, een vergeten-boodschappen-winkeltje en een uitstekende brasserie met afhaal mogelijkheden. Uiteraard is ook het sanitair prima op orde. Ben jij op zoek naar een camping in Drenthe die op een mooie locatie gelegen is, die goede faciliteiten biedt en waar in de omgeving genoeg activiteiten te doen zijn? Dan is Camping de Berken dus een goede keus!