Dankzij de puppy cursus heeft uw hond een stabiele basis

Hebt u onlangs een nieuw hondje gekregen? Dan is het verstandig om die pup met en leeftijd tussen de 12 en 16 weken op een puppy cursus te sturen. Want net als bij baby’s en kinderen kennen jonge honden diverse levensfases waarin ze socialiseren en opgroeien. Omdat uw hond al op vroege leeftijd zowel aan de mens, andere honden en zijn omgeving moet wennen heeft hij heel wat te leren en te verwerken. Tijdens de puppy cursus komen al deze essentiële onderdelen van het leven van een hond voorbij. En waar kunt u dat beter doen dan bij service4dogs. Wij geven vrijwel dagelijks deze puppy cursus aan trotse nieuwe hondeneigenaren en hun puppy in Noord- en Zuid-Holland. We hebben zowel een plek in Ter Aard als Nieuw-Vennep waar we de puppy cursus in alle rust kunnen geven. Dit kan zowel indoor als outdoor maar het beste is misschien nog wel een combinatie. Zo zal uw hond in zijn leven ook afwisselend binnen als buiten zijn. Zowel in zijn mand als in de tuin of tijdens lange wandelingen. Wij weten precies wat uw hondje moet kunnen en moet leren zodat hij of zij leert om van u te houden. Daar komt natuurlijk ook heel wat liefde van uw kant bij kijken en daarom is die puppy cursus niet alleen maar nuttig voor de pup maar ook voor de eigenaar. Zeker mensen die nog nooit eerder een hond hebben gehad leren namelijk dankzij de puppy cursus hoe ze voor hun hond moeten zorgen.

De puppy cursus is essentieel bij de opvoeding van iedere hond

We willen niet dat het fout gaat en daarom is het volgen van een puppy cursus erg belangrijk. Dit socialisatieproces moet immers gestimuleerd worden zodat de pup uitgroeit tot een hond met een stabiele basis. We zien het wel eens misgaan, zeker bij hondeneigenaren die niet met hun puppy op puppy cursus zijn geweest en dat is ronduit zonde. Zulke honden kunnen zelfs onhandelbaar worden en ze belanden dan ook erg vaak in het asiel. De verzorging kost tijd en moeite dus denk er goed over na voordat u überhaupt in een hond investeert. U moet namelijk geduld kunnen opbrengen, tijd kunnen vrijmaken om een band te creëren met uw aanwinst en soms moet u ook streng kunnen zijn. Naast de puppy cursus bieden we overigens nog veel meer handige trainingen aan voor u en uw hond. Een greep uit de mogelijkheden:

  • De puber- en basiscursus,
  • De fun- of detectiecursus,
  • Diverse privétrainingen om uw hond sterker te maken zoals de training om minder bang te zijn van vuurwerk of om ze aan het denken te zetten tijdens de hersentraining.

De neus is het scherpste zintuig van de hond en die kunnen we nog beter aan het werk zetten tijdens een keur aan speurcursussen. Zo is er voor ieder wat wils te vinden. Diverse trainingen zijn voor de liefhebber maar ook voor honden met een moeilijke achtergrond. De puppy cursus komt bij ons op de eerste plaats en daarom raden we het u ook absoluut aan om deze trainingen niet aan u en uw pup voorbij te laten gaan.

Ongeacht het ras: een dergelijke cursus is van het grootste belang

Is uw hond ouder dan 5 maand? Meldt u dan na het goed doorlopen van deze cursus aan voor een vervolgcursus. Niets moet, alles mag. Als u al heel wat ervaring hebt met het opvoeden van honden dan zal dat namelijk niet nodigzijn. Hebt u nog vragen of hulp nodig? Klim dan in de pen of bel tijdens openingstijden!