De corporate film werd onze redding

Op het moment dat we begonnen met ons bedrijfje, hadden we geen enkel idee van de enorme concurrentie die ons te wachten stond. We hadden een marktonderzoek gedaan, maar hadden daarbij het grote aantal online makelaars over het hoofd gezien. Een klein gelukje hadden we overigens wel, want achteraf bleek geen van de concurrenten aan te bieden wat wij precies als idee hadden. Maar hoe plaats je een bedrijf zo op de markt wanneer er zoveel concurrenten zijn? Hoe zorg je ervoor dat de mensen jouw bedrijf vinden? We kwamen in contact met Ross-n-Ford (online op ross-n-ford.com) en kregen te horen dat een corporate film een geweldige oplossing zou zijn. We waren wat huiverig, want we zagen eigenlijk niet echt de voordelen ervan in. Maar we hadden tegelijkertijd niet echt de keus. Dus kozen we voor een corporate film en gebruikten deze binnen de marketing om zo meer huisverkopers te vinden. Het succes was direct merkbaar. We kregen een enorm aantal aanmeldingen en de telefoon stond roodgloeiend. De corporate film bewees dat wij gewone mensen zijn, dat we hard werken en garandeerde de echtheid van ons bedrijf. Iets wat weinig andere online makelaars vandaag de dag kunnen laten zien en dat zorgde voor een enorme doorbraak. En de noodzaak om extra mensen aan te nemen die de aanmeldingen konden verwerken.

Waarom een corporate film maken?

Omdat het onze redding was, willen we graag wat meer vertellen over het nut van een corporate film binnen onze branche. Het probleem met online makelaardijen is dat er vaak een jong guppy achter een toetsenbord zit die veel geld wil verdienen zonder hiervoor te werken. Zo werken wij niet, maar hoe maak je zoiets duidelijk? Een fotootje op een website zegt niets, lappen met tekst doen ook weinig goeds wanneer je een gevoel van authenticiteit wilt creëren. Maar een film kan niet liegen. Daarom verzamelden we alle mensen die op dat moment bij ons aan het werk waren en lieten deze mensen deelnemen aan het maken van de corporate film. Het gevolg: mensen bellen ons, vragen naar een bepaalde persoon die zij gezien hebben in de film en wij kunnen hen doorschakelen naar precies deze persoon. Veel echter wordt het niet. En laten we eerlijk zijn: wanneer je een vastgoed wilt verkopen voor honderdduizenden euro’s, dan wil je weten met wie je te maken hebt. Ook daar hebben we pluspunten gescoord met de corporate film. Al voor de eerste ontmoeting hebben de mensen het idee dat zij ons kennen omdat zij ons al eens gezien hebben. Dat is precies waarom we het maken van een corporate film sterk aanraden aan alle bedrijven.

Laat zien wie je bent!

We hadden het idee dat we ten onder zouden gaan dankzij de enorme concurrentie binnen onze branche. We hadden het idee dat we nooit de strijd aan zouden kunnen gaan met de gevestigde orde. Maar dankzij de corporate film die we gemaakt hebben, krijgen we wekelijks tientallen aanmeldingen van mensen die hun huis willen verkopen en hebben we meer dan duizend objecten verkocht sinds dat we begonnen zijn. Daarom raden we alle bedrijven sterk aan om te laten zien wie zij zijn. Wie zijn de mensen die achter de schermen werken, welke namen maken de wonderen mogelijk en wat kunnen de klanten verwachten wanneer zij contact leggen met een bepaald bedrijf? Wanneer de klant de mensen al kan leren kennen voordat er ooit een gesprek geweest is, dan is dit alleen maar winst want deze mensen zijn door de corporate film een stuk makkelijker binnen te halen.