Gratis juridisch advies

Soms maak je zaken in je leven mee waarvan jij je afvraagt of dit wel allemaal legaal is en of het zin heeft om het gebeuren aan te vechten bij een rechter. Dat zijn momenten waarop jij wel wat gratis juridisch advies zou kunnen gebruiken. Het is alleen zo jammer dat dit over het algemeen niet mogelijk is en je meestal meteen een peperdure rekening voorgeschoteld krijgt. Dit weerhoudt veel mensen ervan om navraag te doen bij een advocaat, terwijl ze dit wel zouden doen als ze gratis juridisch advies zouden kunnen krijgen. Als leek heb je immers maar weinig kennis van de wet en sommige dingen voelen misschien onrechtvaardig aan, maar zijn dat volgens de letter van de wet niet. Andere zaken kunnen dan ook weer echt niet door beugel en kun je met een gerust hart aan gaan vechten. Hoe weet je nu zelf wanneer wat het geval is? Het antwoord is dat je dat over het algemeen gewoon niet kunt weten, je moet immers daarvoor niet alleen de wetten kennen, maar ook de interpretatie ervan, de jurisdictie die aanwezig is. Had je echter de mogelijkheid van gratis juridisch advies, dan zou je er wel achter kunnen komen of iets aanklagen wel of geen zin zou hebben.

Gratis juridisch advies bij Verweij Juristen

Er is echter een advocatenkantoor dat het anders aanpakt en dat is Verweij Juristen. Zij leveren in bepaalde gevallen wel gratis juridisch advies, waardoor je er zonder hoge rekening achter kunt komen of het wel of geen zin heeft om een zaak aanhangig te maken. Wanneer rekenen zij nu geen kosten voor hun diensten? Dat doen zij natuurlijk niet altijd, zij moeten immers ook geld verdienen met hun werk. Maar er zijn momenten waarop zij wel gratis juridisch advies geven en dat is in het geval van:

  • een eerste adviesgesprek
  • een eerste telefoongesprek
  • een eerste advies via de e-mail

Hoe werkt dit dan? Jij legt je zaak aan hen voor en op basis van de gegevens die jij op dat moment aan hen verschaft, kunnen zij een inschatting maken van of hetgeen gebeurt juridisch aangevochten kan worden of niet. Aan de hand hiervan geven zij jou een advies en dit is geheel vrijblijvend en gratis. Na dit gratis juridisch advies kun je zelf bepalen of je ook daadwerkelijk er een zaak van wilt maken en of jij ook met hen in zee wilt gaan.

Redenen om Verweij Juristen te kiezen

Het feit dat zij een gratis juridisch advies bieden, is natuurlijk al een belangrijke reden om voor dit juristenkantoor te kiezen. Maar er zijn meer redenen om deze advocaten in te huren op het moment dat dit noodzakelijk is. Een eerste, en natuurlijk heel belangrijke, is dat zij goed zijn in hun werk. Zij kunnen jou als geen ander bijstaan en je helpen om je zaken te winnen. Een andere reden is dat zij niet alleen gratis juridisch advies geven, maar ook verder relatief voordelig zijn. Zij houden hun kosten zo laag mogelijk door bijvoorbeeld te kiezen voor een bescheiden kantoor en door zoveel mogelijk contacten online of telefonisch af te handelen. Dit gaat immers sneller dan wanneer mensen steeds op afspraak komen. Dit betekent niet dat afspraken uitgesloten zijn, ze worden gewoon niet gemaakt als dit niet nodig is. Op deze manier kunnen zij hun kosten zo laag mogelijk houden en dat zie je terug in hun rekeningen. Wil jij niet alleen graag een gratis juridisch advies, maar daarnaast ook tegen een bescheiden prijs een advocaat in kunnen huren, dan is de keuze voor Verweij Juristen dus een heel logische!