Het 3d printer kopen is in deze tijden heel normaal

In de 20e eeuw was het ondenkbaar dat u ooit een 3d printer in huis kunt halen. Maar een 3d printer kopen begint heel normaal te worden. Winkels zoals elektronicazaken verkopen dergelijke printers voor slechts enkele honderden euro’s. En dat lijkt misschien veel, maar u moet niet vergeten dat ze tot voor kort duizenden euro’s kosten en eigenlijk alleen aantrekkelijk waren voor bedrijven. Denkt u er ook over na om een 3d printer te kopen? Kijkt u dan even op 3d-printer-kopen.pro want op onze site vindt u uitlegt over de vele opties die u hebt. U wilt op een eerlijke en onafhankelijke site alles kunnen vinden over de 3d printer. Van de opties tot aan de werking en van het nut tot aan de filamenten die u tegenwoordig kunt gebruiken als materiaal. U kunt korte blogteksten op onze site vinden waar we een helder beeld geven over deze voor velen nog onbekende wereld. Een aantal voorbeelden van filamenten willen we u niet onthouden:

  • Nylon,
  • Hout,
  • PC,
  • ABS,
  • PLA,
  • En PVA.

Van de meeste polymeren of andere kunststofsamenstellingen hebt u waarschijnlijk nog nooit gehoord. En u dacht wellicht tot voor kort dat het onmogelijk zou zijn om hout uit te printen. Er zijn zelfs metaallegeringen te gebruiken ook al staat deze ontwikkeling nog in de kinderschoenen. U begrijpt wellicht nu wel dat u nog heel wat te lezen en te overwegen hebt voor u daadwerkelijk een 3d printer gaat kopen.

Een 3d printer kopen, waar moet u rekening mee houden?

U wilt dus een 3d printer kopen. Waar moet u dan zoal rekening mee houden? Ten eerste de prijs. In de toekomst zullen de prijzen verder dalen. Maar er zal ook een verzadiging plaatsvinden en er zullen spelers op de markt verschijnen die tegen zeer lucratieve prijzen printers in de verkoop doen. Dus een te lage prijs zou bij u argwaan moeten wekken. U wilt immers waar voor uw geld. Lees daarom de recensies en reviews goed door zodat u niet een dief van de portemonnee bent. Het doel van het 3d printer kopen is belangrijk om voor ogen te hebben. Want zoals we in de vorige alinea vertelden hebt u de keuze uit vele vullingen, filamenten genoemd, waarmee u de printer vult. Vele printers ondersteunen verschillende soorten filamenten maar daar zit natuurlijk een beperking op. U zult als arts een totaal andere printer nodig hebben dan bijvoorbeeld architect of ontwerper. En een kunstenaar wil weer een andere 3d printer kopen dan u als hobbyist. Gelukkig is er voor ieder wat wils en op onze website geven we u daar graag wat meer tips en adviezen over. We raden het overigens ook aan om een 3d scanner te kopen. U scant driedimensionale objecten met een camera in. Dan wordt er een model van gemaakt dat u met geavanceerde software eventueel nog kunt bewerken. Print het vervolgens uit en u hebt een exacte kopie gemaakt van een bestaand object!

Huur voordat u het apparaat gaat kopen

Een 3d printer kopen doet u natuurlijk niet zo maar. U wilt het hier uitgebreid met uw bestuur over hebben. Voor consumenten is het 3d printer kopen een belangrijke gebeurtenis die u niet wilt overhaasten. Daarom raden wij het aan om op zoek te gaan naar een verhuurbedrijf. Misschien wilt u slechts eenmalig gebruikmaken van deze printer. Dan is kopen al helemaal uit den boze. U kunt er mee oefenen om te zien of het de investering waard is. Dan zou u nadien kunnen besluiten om een 3d printer te kopen.