Het nummer van het UWV vindt u op onze website

Hebt u een vraag aan de dienst die bepaalt of u al dan niet uw uitkering krijgt? Wilt u bijvoorbeeld weten:

  • Hoe hoog uw toelage is?
  • Of uw bijstandsaanvraag is goedgekeurd?
  • Of wilt u bepaalde wijzigingen in uw persoonlijke omstandigheden doorgeven?

Dan kunt u het snelst via het nummer van het UWV aan informatie komen. Natuurlijk bestaan er mensen die niet zo van contact met anderen houden. Voor hen raden we het aan om eens een e-mail te sturen. Maar dan kan er niet snel gereageerd worden. Dat begrijpt u misschien ook wel. Weliswaar doet de klantenservice van het UWV zijn best om mail snel te beantwoorden, het kan wel een paar dagen duren, zeker als u een ingewikkeld vraagstuk hebt. En dat betekent dat u meer stress krijgt, u leeft immers voor langere tijd in onzekerheid. Maar dat is nergens voor nodig! Bellen is niet eng. Kijkt u daarom op onze website, www.uitkeringsinfo.nl, en probeer het nummer dat u daar ziet staan eens uit. Dat is namelijk niet het nummer van het UWV. Maar daarmee wordt u wel direct doorverbonden met het nummer van het UWV zodat u op de juiste afdeling geholpen kunt worden en uw problematiek snel wordt opgelost.

Hier kunt u snel doorverbonden worden naar het nummer van het UWV

Het nummer van het UWV is namelijk niet één enkel nummer. Het is onderverdeeld in telefoonnummers en afdelingen zoals services voor particulieren, bedrijven of afdelingen die specifiek over een wet gaan zoals de Wajong of WIA-uitkering. Als u het algemene nummer van het UWV belt, dan krijgt u eerst een computergestuurde stem die u door een heel keuzemenu leidt. En dan bent u er nog niet want na dat keuzemenu volgt weer een keuzemenu. U hoeft maar een fout te maken en u begint weer van voren af aan. Het is dan ook niet zo vreemd dat men liever ons nummer gebruikt. U krijgt dan namelijk een veel duidelijker beeld van het UWV. Wij luisteren naar uw vraag of opmerking en kunnen u direct doorverbinden met de juiste afdeling van het UWV. U hebt immers geen zin om veel geld kwijt te raken door een simpel telefoontje. Of het nu gaat om een bepaalde uitkering of over de hoogte van een toeslag, dankzij onze hulp hebt u het binnenkort geregeld en dat geeft u aanzienlijk minder kopzorgen. Is het niet heerlijk dat er in Nederland sociale vangnetten bestaan zodat u in alle rust op zoek kunt gaan naar een nieuwe baan?

Wacht hier niet al te lang mee, dan slaapt u snel weer zonder zorgen

Misschien bent u onlangs ernstig ziek geworden en bent u daardoor niet in staat om te werken. Dat is erg vervelend voor u en we hopen dat u hier snel uitkomt! U wilt dan natuurlijk wel uw loon uitbetaald krijgen. U komt dan terecht in de zogenaamde Ziektewet. Mocht u arbeidsongeschikt raken door een ziekte dan kunt u gebruik maken van de WIA-uitkering. Als u deze uitkeringen wilt aanvragen of simpelweg wilt weten wat dan het maandelijkse bedrag is dat u op uw rekening krijgt bijgeschreven, dan kunt u aldus het nummer van UWV proberen. Bel eerst met onze speciale telefoonnummer, dan verbinden we u direct door met de juiste klantenservice. Hopelijk kunnen we een goede hulp voor u zijn maar dat kan niet zonder uw feedback. Onze website is relatief jong en daarom staan we open voor uw opmerkingen. Een kritische noot wordt altijd gewaardeerd dus vul gerust het contactformulier even in!