Houtgestookte hottub

Heb jij wel eens gehoord van een houtgestookte hottub? Waarschijnlijk nog niet, het product geniet in Nederland nog niet veel bekendheid en dat is jammer. In Scandinavië wordt dit echt veel meer gebruikt, maar in de regio van de sauna’s zijn ze ook wel wat gewend als het aankomt op buiten baden. Het is eigenlijk jammer dat wij dit niet meer doen, want het Nederlandse klimaat leent zich hier eigenlijk best prima voor. Toch vinden wij het vaak wat vreemd om in de buitenlucht een bad te nemen, maar wie eenmaal in een houtgestookte hottub heeft gezeten zal beamen dat het echt een heerlijk ontspannende ervaring is. Vergelijk het eens met het nemen van een warm bad in de buitenlucht bij een kuuroord. Hier knappen de meeste mensen echt enorm van op. Dit heeft te maken met de combinatie van het warme water, de natuur om je heen, de frisse buitenlucht en de zon die op je bol schijnt. Het zorgt echt voor nog meer ontspanning dan wanneer je binnenshuis een bad neemt. We komen allemaal eigenlijk al te weinig buiten, dus waarom niet kiezen voor een houtgestookte hottub? Dit geeft je de mogelijkheid om op een heel ontspannen manier vaker van de buitenlucht te genieten!

Hoe werkt een houtgestookte hottub?

Hoe kun je nu eigenlijk genieten van een houtgestookte hottub en is het niet heel veel werk om deze bij jou in de tuin aan te leggen? Het hele proces is in feite heel simpel. Als eerste plaats je de hottub en je laat deze vollopen met water. Je stookt het vuur op, waardoor het badwater opwarmt en vervolgens geniet je van een heerlijk warm bad! Meer werk is het niet! Je hoeft geen leidingen, bedradingen of afvoer aan te leggen. Je kunt de tobbe gewoon met de tuinslang vol laten lopen en door het filter dat in de houtgestookte hottub geplaatst, wordt dit water gereinigd en kun je het meer dan eens gebruiken. Elektriciteit of een gasaansluiting heb je niet nodig, aangezien de opwarming van het badwater verloopt via het verbranden van hout. Dit maakt ook dat je dus eigenlijk overal in jouw tuin een dergelijk buitenbad kunt plaatsen. Je hoeft er alleen rekening mee te houden dat de ondergrond vlak is, zodat je er zeker van kunt zijn dat de houtgestookte hottub stevig staat. En natuurlijk dat de tuinslang lang genoeg is om het bad te bereiken, anders wordt het vullen met water wel erg lastig.

Verschillende materialen

Hoe ziet een houtgestookte hottub er nu eigenlijk uit? Dat ligt helemaal aan het materiaal, merk en model dat jij kiest. Wat vorm betreft verschillen de verschillende merken en modellen vaak maar weinig van elkaar, maar wat materiaal betreft verschillen ze meer. Je kunt hierbij uit drie verschillende opties kiezen, namelijk:

  • kunststof
  • hout
  • aluminium

Wat kun je nu het beste kiezen? Dat is afhankelijk van je eigen smaak, maar natuurlijk ook van jouw budget. Een houtgestookte hottub die van kunststof gemaakt is, is aardig voordeliger geprijsd dan vergelijkbare exemplaren van hout en aluminium. Daar staat weer tegenover dat deze laatste twee een langere levensduur hebben, waardoor ze per jaar uiteindelijk niet echt duurder zijn. Het voordeel van een exemplaar van hout is dat deze een mooie natuurlijke uitstraling heeft, wat goed in jouw tuin past. En bovendien geeft het een erg prettige houtgeur af, wat ook bijdraagt aan het gevoel van ontspannenheid. Er zijn dus verschillende factoren die een rol spelen bij jouw beslissing voor de ene of de andere houtgestookte hottub. Zeker is dat je jouw hottub het best kunt kopen bij HottubSelect, de specialist op dit gebied!