Ik rekende af met liefdesverdriet

Liefdesverdriet, ik weet er helaas alles van. Vijf jaar geleden maakte mijn toenmalige vriendin de relatie uit, nadat we bijna 8 jaar bij elkaar waren geweest. Het nieuws kwam aan als een mokerslag, zeker omdat ik totaal niet was voorbereid op het einde. Eerlijk gezegd was ik bijna zover om de volgende stap te zetten, maar blijkbaar zag zij dat totaal anders. Wat volgt is natuurlijk voor iedereen te raden: liefdesverdriet en dagen zonder slaap. De eerste maanden ben je eigenlijk alleen maar verdrietig, maar daarna komen toch de vragen. Waarom ging het mis? Wat heb ik verkeerd gedaan? Je begint voor jezelf een aantal dingen op een rijtje te zetten en ik kwam gek genoeg tot hele concrete antwoorden. Zaken waar ik zeker aan kon werken, had ik geweten dat ze destijds een probleem waren. Mijn liefdesverdriet maakte plaats voor hoop: de hoop dat we onze relatie konden voortzetten. Ik wist dat ik maar één kans had om dit te doen, op een knipperlichtrelatie zit niemand te wachten. Ik wist dus dat ik zorgvuldig te werk moest gaan. Ik ben op zoek gegaan naar advies; manieren om mijn ex weer bij me terug te krijgen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht op https://www.liefdesverdriet.nl. Op deze site vond ik een aantal handige tips, waardoor ik in staat was om goed te analyseren waar het precies fout was gegaan. Ook vond ik hier concrete informatie over hoe ik de situatie beter kunt maken en niet slechter. Belangrijk voor mij was mijn instelling. Ik wilde haar vooral niet ongemakkelijk maken, want je hebt toch een groot gedeelte van je leven met elkaar gedeeld. De site vertelde mij echter dat het belangrijk was dat ik me juist wel zichtbaar opstelde. Ik moest niet continue in haar leven zijn, maar wel af en toe. Zelfverzekerd en zonder de direct verwachting dat we weer bij elkaar zouden komen. Alles in mij schreeuwde om het haar gewoon te vertellen, om mijn liefdesverdriet te delen, maar op advies van de site heb ik gewacht. Ik heb rustig weer contact gezocht, ben weer eens op de koffie gegaan en heb me langzaam weer in haar leven gemengd. We zijn nooit echt boos op elkaar geweest, dat hielp bij onze tweede kennismaking.

Liefdesverdriet aan de kant zetten

Het was in deze periode belangrijk om mijn liefdesverdriet even aan de kant te zetten. Ik moest me niet laten afleiden door emotie, maar duidelijk zijn in wat ik zelf wilde. Om mijn liefdesverdriet aan de kant te zetten heb ik een aantal dingen gedaan:

  • Regelmatig wezen sporten
  • Hobby’s opgepakt
  • Contact gezocht met vrienden

Op den duur ga je merken dat zij ook weer meer contact zoekt. Dat was een ongelofelijk fijn moment. Ze begon zich te beseffen wat we konden zijn, niet wat we vroeger geweest waren. Nadat ze een keer was blijven eten kwamen ook aan haar kant de emoties weer boven. Dit alles is nu bijna 3 jaar geleden en we zijn weer bij elkaar. Inmiddels zijn we zelfs bijna een jaar getrouwd. De website Liefdesverdriet heeft onze relatie gered en me laten zien hoe ik onze problemen kon oplossen. Hiervoor ben ik ontzettend dankbaar!

Sterker dan ooit tevoren

De hele periode heeft mij wel veel geleerd. Wie ik ben als mens en ook hoe ik graag wil dat anderen mij zien. Dit heeft onze relatie alleen maar sterker gemaakt. Ik heb me verdiept in wie ik was en in onze vroegere relatie en heb mezelf daarmee in het reine gebracht. Ik ben nu geen ander persoon dan een paar jaar geleden, integendeel, maar ik weet nu wel waar ik aan moet denken.