Informatieve cursus Microsoft Office

edubookers - cursus microsoft officeDe meesten van ons maken dagelijks gebruik van de producten van Office. Voor de oudere generatie kan het echter lastig zijn deze applicaties goed te leren beheersen. Voor deze mensen is er de cursus Microsoft Office. De cursus Microsoft Office laat je kennismaken met alle programma’s in het Office pakket. Je zult teksten maken in Word, presentaties voorbereiden in PowerPoint en tabellen ontwikkelen met Excel. Wat leer je tijdens een cursus Microsoft Office?

  • Alle functies van Office
  • Het werken op verschillende apparaten
  • Werken in de ‘cloud’

Natuurlijk leer je tijdens een cursus Microsoft Office voornamelijk hoe alle programma’s werken.

Je leert bijvoorbeeld hoe je een tekst mooi kunt opmaken in Word. Je leert hoe je verschillende koppen moet maken, hoe je nieuwe lettertypen moet selecteren en hoe je een tekst in alinea’s verdeeld. Ook leer je algemene zaken, zoals het toevoegen van paginanummering of het maken van een inhoudsopgave. Binnen de kortste keren schrijf jij complete boeken met behulp van Word! In PowerPoint leer je de beste presentaties in elkaar zetten. Je leert hoe je animaties moet toevoegen, maar ook dat je hiermee voorzichtig moet zijn. Tijdens een presentatie wil je de aandacht op jezelf richten, niet op alle drukte op het scherm. Je leert daarom tijdens de cursus Microsoft Office ook hoe je een goede presentatie opbouwt en waar je aan moet denken. Tot slot leer je in Excel hoe je formules kunt gebruiken en hoe je tabellen en grafieken kunt maken. Ook leer je hoe je de applicatie zelf belangrijke berekeningen kunt laten uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld automatisch verschillende vakken laten optellen, zodat je direct weet wat het totaal is! Een cursus Microsoft Office is geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderden. De amateurs beginnen bij het begin, terwijl de experts diep de programma’s induiken. Cursus Microsoft Office: digitaal werken

Tijdens een training ben je echter niet alleen bezig met het leren van de applicaties. Een groot gedeelte van een cursus Microsoft Office richt zich op digitaal werken. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je de verschillende programma’s kunt besturen vanaf een tablet of een smartphone. Er zit een groot verschil tussen je mobiele telefoon en een computer: de hele interface is aangepast! Je zult de applicatie helemaal opnieuw moeten leren kennen. De knoppen doen nog altijd hetzelfde, maar je moet ze op een andere plek zoeken! Verder leer je ook hoe je al je werk kunt opslaan op het internet. Dit wordt met een mooi woord ‘cloud’ genoemd. Je kunt bestanden opslaan in de cloud, zodat je deze altijd bij de hand hebt. Wanneer je al je gegevens digitaal opslaat, ben je nooit meer iets kwijt en kun je nooit meer iets vergeten. Je kunt iets altijd even opzoeken tussen je bestanden, waar je ook bent. Ben je per ongeluk vergeten iets uit te printen? Dan haal je dit direct even van het internet. Vervolgens print je het uit op een netwerkprinter. Gekkenwerk? Niet als je een cursus Microsoft Office volgt!

Kies de juiste cursus

Er zijn tientallen onderwijsinstellingen die een cursus aanbieden waarin je Office kunt leren kennen. Welke aanbieder moet je kiezen? Op https://www.edubookers.com/trainingen/automatisering-en-ict- vind je een overzicht van alle ICT cursussen die in Nederland worden gegeven. Wanneer je zoekt op Office, vind je alle trainingen die in deze richting worden georganiseerd. Ben je benieuwd naar de mening van eerdere cursisten? Lees dan de recensies die zij hebben achtergelaten. Je weet zo binnen enkele ogenblikken of de training de moeite waard is. De site vergelijkt de prijs van alle trainingen in dezelfde categorie. Je hebt dus binnen no time de beste cursus te pakken!