Kamerplanten in huis

Vroeger was het heel gewoon dat mensen kamerplanten in huis hadden, veel vensterbanken waren hier helemaal mee opgevuld. Een aantal jaar geleden zijn mensen echter begonnen met het plaatsen van andere decoratieve artikelen op de vensterbank, wat de kamerplant uit de huiskamers heeft doen verdwijnen. Daarbij speelde ook mee dat steeds meer mensen kozen voor een strak en modern interieur, waarin eigenlijk geen plaats is voor de grilligheid en zwierigheid die plantjes met zich meebrengen. Dit is jammer, want kamerplanten kunnen echt een heel mooie toevoeging zijn aan het interieur. Ze geven veel sfeer en vaak ook veel vrolijke energie aan een ruimte. In de laatste trends zien we ook terugkomen dat mensen hier weer meer behoefte aan hebben. Een natuurlijk en warm interieur begint weer in de mode te komen. Er worden weer veel natuurlijke materialen gebruikt, wat bijvoorbeeld terug te zien is in tafeltjes van sloophout en rieten stoelen. In een dergelijke modetrend mogen kamerplanten natuurlijk niet ontbreken. Als iets er immers voor kan zorgen dat jouw wooninrichting een natuurlijke uitstraling krijgt, dan is het wel de toevoeging van een aantal mooie planten!

Diverse soorten kamerplanten

Sommige mensen denken bij kamerplanten meteen aan de plantjes die hun oma’s in de woonkamer hadden staan en dit roept bij hen niet meteen het beeld op van een gezellig, hedendaags en warm interieur. Gelukkig is de keus op het gebied van planten echt ontzettend groot, waardoor er altijd wel een plantensoort te vinden is die helemaal in jouw woonstijl past. Er valt echt genoeg te kiezen, wat betreft bijvoorbeeld:

  • kleur van het blad
  • vorm van de plant
  • grootte
  • mogelijkheid tot bloei

Sommige kamerplanten kunnen heel erg groot worden, terwijl andere juist altijd een bescheiden formaat houden of slechts heel langzaam groeien. Sommige plantjes groeien recht omhoog en hebben daardoor een heel strakke uitstraling, terwijl andere juist veel hangende bladeren hebben en er daardoor wat speelser en zwieriger uitzien. De ene plant heeft bovendien een heel lichte kleur, terwijl andere juist weer donkergroen zijn. En dan is er nog het punt van de bloei. Sommige planten zullen meerdere keren per jaar bloemen laten bloeien, terwijl andere helemaal geen bloei kennen of slechts eens in de paar jaar een bloem krijgen. Door deze grote verscheidenheid is het niet vreemd om te zeggen dat er echt voor ieder interieur wel een geschikte kamerplant te vinden is. Wat jouw stijl ook is, je zult dus zeker kamerplanten kunnen vinden die hier een mooie toevoeging op vormen.

Online kiezen en bestellen

De meeste mensen zullen voor plantjes naar een tuincentrum gaan, maar het zoeken gaat daar vaak wat lastig. Al die verschillende kamerplanten bij elkaar, het kan erg lastig zijn om daar een goede keus uit te maken. Wil jij eenvoudig een plantje vinden dat helemaal bij jou past? Dan kun je het best naar Home Meets Nature gaan. Daar kun je gewoon kamerplanten online uitkiezen en bestellen. Het grote voordeel van deze webwinkel is dat zij de mogelijkheid bieden om een selectie te maken uit hun assortiment op basis van één of meerdere criteria. Je kunt dan denken aan het soort standplaats dat de kamerplant nodig heeft, maar ook aan de hoogte die deze zal krijgen, de diameter van de pot en het soort. Door dit aan te vinden, krijg je snel een overzicht van alle planten die aan jouw eisen voldoen. Dat maakt het kiezen van de juiste soort een heel stuk eenvoudiger. Als je nieuwe kamerplanten wilt gaan kopen, dan moet je dus zeker eens een kijkje nemen bij https://www.homemeetsnature.nl/.