Kies voor de hondenfietsmand

fiets-tassen-shop - hondenfietsmand

Ga jij graag overal op de fiets naartoe en wil je graag je hond meenemen? Dan is de hondenfietsmand een goede aankoop voor jou. Afhankelijk van welke hondenfietsmand jij kiest, kun je je hond op verschillende manieren meenemen.

  • stuur
  • voordrager
  • achterdrager

Net als met fietstassen zijn er uiteraard verschillende mogelijkheden om de hondenfietsmand aan je fiets vast te maken. In de webshop van de Fietstassenshop vind je de uiteenlopende opties die je op dit gebied hebt. De ene fietsmand kan een zwaardere hond aan dan een ander, maar het mag vanzelf spreken dat wanneer je een hond hebt van een gemiddelde maat of groter, het lastiger wordt om deze mee te nemen. Niet alleen omdat de hond niet in een fietsmand past, maar ook omdat de fiets het vaak niet aankan. Heb jij een hond van een kleiner formaat? Dan is een hondenfietsmand perfect om hem of haar op die manier mee te nemen wanneer jij op pad gaat met je fiets. De verschillende soorten fietsmanden voor het vervoeren van je hond op de fiets die je op de website van de Fietstassenshop vindt zijn op variƫrende manieren aan je fiets vast te maken. Heb jij dus een bepaalde voorkeur voor hoe jij je hond het liefste meeneemt? Dan kun je daar hier een goede keuze in maken.

Op pad met de hondenfietsmand

Het kan in het begin zo zijn dat de hond moet wennen aan de fietsmand. Neem hier dan ook zeker de tijd voor. Niet iedere hond vindt het vanaf het begin even comfortabel om in een hondenfietsmand te zitten, zeker wanneer het om langere fietstochten gaat. Wij raden je aan om de hond daarom te laten wennen door eerst te beginnen met kortere ritjes. Bijna alle honden vinden het uiteindelijk zeer prettig om in de hondenfietsmand te zitten en op die manier vervoerd te worden. Let er bij de eerste ritjes met name op dat de hond niet probeert om uit de fietsmand te springen. Wanneer je vermoedt dat jouw hond dit wel eens zou kunnen doen, zorg er dan voor dat je zeker tijdens de eerste (korte) tocht drukke wegen vermijdt. Mocht je hond dan ineens onverwacht uit de mand springen, dan is de kans op een ongeluk zeer klein. Andere zaken waar je op moet letten is of de hond comfortabel in de hondenfietsmand kan zitten. Het is belangrijk dat de hond niet te groot of te zwaar is voor de mand en dat hij of zij zich op zijn gemak voelt erin.

Het vastmaken van de hondenfietsmand

Wanneer je de hondenfietsmand gaat uitkiezen, zul je een keuze moeten maken voor een bepaald soort mand. Hier komt ook bij hoe je de mand zult kunnen vastmaken aan je fiets. Vind jij het prettig om altijd een oogje te kunnen houden op je hond? Neem dan een hondenfietsmand die je aan de voorkant van je fiets kunt vastmaken. Heb je een zwaardere hond? Dan kan het verstandiger zijn om voor een exemplaar te kiezen die je aan de achterzijde vastmaakt. Vind jij het lastig om te bepalen wat je precies nodig hebt? Neem dan contact op met de klantenservice van de Fietstassenshop. Zij zullen je meer kunnen vertellen over de verschillende producten die zij op dit moment op voorraad hebben en wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Dit zal je zeker helpen bij het maken van de beste keuze. Je kunt altijd rekenen op een snelle levering van je bestelling en natuurlijk kun je hier ook terecht voor andere soorten fietstassen die je misschien nodig hebt.