Kunstgras voor groene tuin

Als jij naar buiten kijkt, wat zie je dan? Een mooie groene ruimte of vooral tegels en grind? Is dat laatste het geval, overweeg dan eens de mogelijkheid van het aanleggen van kunstgras. Veel mensen realiseren zich niet dat dit een ideaal product is om in tuinen te gebruiken voor mensen die weinig vrije tijd hebben of die helemaal niet goed zijn in tuinieren. We hebben het tegenwoordig immers allemaal eigenlijk heel erg druk. We moeten werken, we moeten het huishouden doen en voor ons gezin zorgen. En dan zijn er ook nog hobby’s en familie en vrienden die tijd vragen. Dan is kunstgras toch echt heel erg handig om te hebben. Je creëert hiermee een omgeving die er heel natuurlijk uitziet, zonder dat jij zomers iedere week met de grasmaaier aan de slag hoeft te gaan. Het is een product dat nauwelijks onderhouden hoeft te worden, het enige wat je hoeft te doen is het een enkele keer eens schoonmaken, zodat je geen last krijgt van begroeiing met mos. Met kunstgras ziet jouw tuintje er toch helemaal natuurlijk uit, het gazon is altijd strak en je bent geen uren kwijt aan zaken als grasmaaien. Ideaal dus voor de drukke moderne mens!

Kunstgras kan op veel manieren toegepast worden

Veel mensen zullen bij kunstgras waarschijnlijk niet meteen denken aan hun eigen tuintje, ze zullen eerder denken aan voetbalvelden of andere sportvelden. En dat is ook eigenlijk wel logisch, want hiervoor wordt het toch tot nu toe het meest toegepast. Veel sportclubs hebben moeite met het in stand houden van een net trainingsveld. Vaak wordt er iedere dag van de week meerdere keren op getraind en al dat heen en weer liepen zorgt al snel voor schade aan het veld. Vooral als het vriest of als het een tijd flink regent ontstaan er problemen. Gras verdwijnt, modderpoelen komen er voor in de plaats. Kies je echter voor een trainingsveld dat van kunstgras gemaakt is, dan heb je hier helemaal geen last meer van. Er kunnen dan prima meerdere trainingen per dag op worden verricht zonder dat er sprake zal zijn van slijtage. Zo kunnen de spelers dus altijd zonder problemen trainen en dat is wel zo prettig! Daarnaast is het zo dat kunstgras ook nog op heel andere plekken toegepast kan worden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan valondergronden in speeltuinen of voor speelheuvels. Maar ook gebruik in de openbare ruimte is een mogelijkheid, net als de aanleg van groene daken.

Kies voor producten van Vario

Het zal misschien voor zich spreken, maar iedere toepassing vraagt natuurlijk om een ander soort product. Waar kunstgras op een speelheuvel of ondergrond vooral lekker zacht moet zijn, moet het op een sportveld uiteraard erg sterk zijn en tegen een stootje kunnen. Bij Vario, specialist op dit gebied, vind je daarom ook verschillende varianten. Je kunt bij hen kiezen voor kunstgras voor:

  • tuinen, voor: tuin, balkon en dakterras
  • speeltuin, voor: speelveld, valondergrond en speelheuvel
  • sport, voor: voetbal en pannaveldjes, hockeyvelden en multisportvelden
  • landschap, voor: openbare ruimtes, groene daken en leefomgevingen

Zo kunnen zij voor iedere situatie dus een geschikt product leveren. Vraag hen gerust eens naar de mogelijkheden en laat hen een offerte opstellen voor jouw specifieke situatie. Als je voor hen kiest, dan leveren zij niet alleen dit product, zij zorgen ook voor de nodige voorbereidende werkzaamheden en voor de aanleg ervan. Je hebt daar dus zelf eigenlijk niet echt werk van. Dat maakt dat Vario dus echt een zeer goede keus is op het moment dat jij besluit dat je graag kunstgras op een bepaalde plaats zou willen hebben! Lees meer…