Letselschade opgelopen?

Heb jij een ongeluk gehad dat de schuld was van een ander en heb jij hierbij letselschade opgelopen? Dan is de kans groot dat je recht hebt op financiële genoegdoening. Bij dit begrip gaat het om lichamelijk letsel dat is ontstaan als gevolg van het ongeval. Nu denken de meeste mensen waarschijnlijk meteen aan een aanrijding met een auto, aangezien dit de meest voorkomende vorm hiervan is. Maar letselschade kan echt op heel veel andere manieren ontstaan. We noemen hier een aantal voorbeelden:

  • je loopt op straat en wordt door de hond van een voorbijganger gebeten
  • je bent aan het werk en krijgt een ongeval doordat een machine niet goed door je baas is onderhouden
  • je hebt een product gekocht, maar dit blijkt niet goed te werken waardoor jij een ongeval krijgt

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van zaken die kunnen gebeuren, waardoor jij lichamelijk letsel op kunt lopen. Natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeelden te verzinnen met verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, ongevallen met dieren of gebrekkige producten, maar zo heb je een beeld van om wat voor zaken het gaat als wij het hebben over letselschade.

Vergoeding voor letselschade

Het meemaken van een ongeval is altijd erg vervelend en dat is natuurlijk extra het geval als je met letselschade te maken krijgt. De lichamelijke klachten die je hieraan overhoudt, kunnen een grote belasting vormen. Niet alleen lichamelijk kunt je met klachten blijven zitten, maar ook mentaal. Door een bijtincident met een hond kun je angst voor honden ontwikkelen, door een verkeersongeval kun je bang worden de straat nog op te gaan. En naast deze gevolgen, kan letselschade ook nog eens grote financiële consequenties hebben. Je kunt bijvoorbeeld een tijdje niet werken, wat voor veel zelfstandigen betekent dat zij zonder inkomen komen te zitten. Zijn de gevolgen van het ongeluk echt ernstig, dan kan het zelfs zo zijn dat je arbeidsongeschikt raakt of dat je jouw huidige baan niet meer kunt doen maar je moet laten omscholen. En dan hebben we het nog niet over de medische kosten die hier allemaal bij komen kijken. Gelukkig heb je recht op een financiële vergoeding ter compensatie van de letselschade, zodat je niet noodzakelijkerwijs er financieel flink op achteruit hoeft te gaan. Dat is een geruststellende gedachte in een vervelende tijd na het ongeval.

Kosteloze rechtsbijstand

Veel mensen weten wel dat zij in het geval van letselschade recht kunnen hebben op een financiële vergoeding door de veroorzaker van het ongeluk, maar het aanvragen ervan vinden zij vaak lastig. Dat is natuurlijk met alle juridische zaken het geval, hierbij kun je de hulp van een juridisch specialist goed gebruiken. Maar hoe betaal je dat als je geen rechtsbijstandverzekering hebt? Dat hoef je niet te betalen! Een onbekend punt bij veel mensen is dat je recht hebt op kosteloze hulp van een jurist op het moment dat jij letselschade hebt opgelopen door schuld van een ander. Je kunt voor hulp bij het indienen van een schadeclaim terecht bij Juristenkantoor. De eerste stap die je neemt is helemaal vrijblijvend en gratis jouw specifieke situatie aan hen voorleggen. Oordelen zij dat jij recht hebt op kosteloze rechtsbijstand, dan helpen ze jou met alle vervolgstappen die hier bij komen kijken. Zij stellen de veroorzaker aansprakelijk voor het ongeval en de schade, ze maken een berekening van de financiële schade die jij hebt vanwege het ongeluk en ze leggen vervolgens een schadeclaim bij de verzekeraar neer. Al het werk nemen zij jou dus uit handen, zodat jij je kunt richten op revalidatie. Heb jij te maken met letselschade, dan is het dus zeker aan te raden contact op te nemen met Juristenkantoor!