Op zoek naar een goede velgen reparatie?

De velg is het gedeelte van het wiel waar de band omheen ligt. Je hebt velgen in verschillende soorten en maten. Je hebt de eendelige velg die in een deel is gesmeed. Daarnaast heb je driedelige velgen die uit drie losse onderdelen bestaan die aan elkaar gemonteerd zijn. Naast de eendelige en driedelige velg heb je ook een spaakwiel. Deze velg bestaat uit allemaal spaken. Veel mensen zijn trots op hun auto en hebben de auto er het liefst zo mooi mogelijk bijstaan. De velgen zijn hier ook een belangrijk onderdeel van. Bij een mooie auto horen ook mooie velgen. Wanneer je velgen beschadigd zijn kan je ze wegbrengen voor eenvelgen reparatie. Vrijwel alle velgen zijn weer in goede conditie te brengen. Op deze manier blijft je auto er mooi bijstaan en ziet de velg er weer als nieuw uit. Je kan dezelfde velg nog jaren gebruiken. Hoe een velgen reparatie er precies uitziet en waarom het verstandig is om dit bij De Velgendokter te laten doen lees je hier.

Hoe gaat een velgen reparatie in zijn werk bij De Velgendokter?

Wanneer je schade aan je lichtmetalen velgen hebt gereden kan je deze laten repareren bij De Velgendokter. Deze reparatie gaat als volgt in zijn werk:

  • De beschadiging wordt bekeken
  • Er wordt een prijsopgave gemaakt
  • De velgen kunnen gebracht worden
  • De velgen worden gerepareerd
  • De velgen kunnen weer worden opgehaald

De eerste stap in het proces van eenvelgen reparatie is het bekijken en beoordelingen van de schade aan de velg. Dit kan door een foto te sturen na het eerste contact via de mail of telefoon. Door goed te kijken naar de schade aan de velg kan goed een inschatting worden gemaakt wat er precies moet gebeuren en wat de kosten hiervan zijn. Deze kosten kunnen behoorlijk uiteenlopen. Stoeprandschade is meestal de goedkoopste velgen reparatie. Wanneer de velgen bijvoorbeeld helemaal zijn verbogen zal de prijsopgave een stuk hoger uitvallen. Wanneer de prijsopgave bekend is en de andere partij gaat akkoord kunnen de velgen naar de zaak in Uden worden gebracht (als deze er nog niet zijn). Wanneer het niet lukt om de velgen zelf te komen brengen is het ook mogelijk om de velgen op te laten halen. De velgen reparatie zelf duurt meestal ongeveer een week. Alle stappen die bij de velgen reparatie komen kijken worden vastgelegd in De Velgendokter app. Zo kan je goed bijhouden wat voor werkzaamheden aan de velgen zijn verricht. Wanneer de velgen weer klaar zijn krijg je bericht en kan je de velgen weer komen ophalen. Wanneer dit niet lukt kan je er ook voor kiezen om de velgen weer bij je thuis te laten bezorgen.

Waarom moet je voor De Velgendokter kiezen voor je velgen reparatie?

Het is verstandig om voor De Velgendokter te kiezen voor je velgen reparatie aangezien De Velgendokter al meer dan 25 jaar ervaring heeft in het repareren van velgen. Bovendien levert De Velgendokter nog een groot aantal andere diensten naast het repareren van velgen. Zo kunnen niet passende velgen passend gemaakt worden door de diameter van de velg aan te passen. Het polijsten van velgen behoort ook tot de mogelijkheden.