Op zoek naar textieldruk?

Bent u op zoek naar een mooi bedrukt T-shirt, veiligheidshesje of bijvoorbeeld bedrijfskleding? vkprint is gespecialiseerd in het bedrukken van kleding voor zowel particulier als bedrijf. Wij werken snel en flexibel, en kunnen voor uw van alle soorten kleding bedrukken. U stuurt het ontwerp in, en wij bedrukken het. Zo kunnen wij makkelijk in meerdere kleren uw textiel bedrukken. Textieldruk gebeurt vaak op een iets lagere resolutie dan andere druktechnieken zoals een vlakzeefdruk, maar het levert prima resultaten op als de tekst of afbeelding niet te klein is. 

Hoe werkt een textieldruk?

Een textieldruk is een zeefdruk waar gebruik wordt gemaakt van sjablonen. Inkt wordt door de drukvorm heen op het te bedrukken materiaal aangebracht. Via een speciaal ontworpen machine wordt de inkt door een fijne zeef met een sjabloon geduwd. De verf wordt zo rechtstreeks en kleur per kleur door de zeef gerakeld en na het drukken van de kleur droogt de verf waarna de volgende kleur kan worden aangebracht. De techniek is al vrij oud, maar door nieuwe technieken kan dit proces snel worden gedaan en zo in grote partijen. Voor elke kleur van het logo moet er een sjabloon worden gemaakt die behandelt moet worden met chemicaliĆ«n, en de verfkleuren moeten zelf worden samengesteld. De shirts moeten ook maar 1 voor 1 op de machine worden geplaatst. 

Het proces bestaat dus eigenlijk uit 3 basiselementen:

  • Films
  • Zeef
  • Drukinkt

Deze 3 elementen bepalen ook direct de kosten, want hoe meer film, zeven en inkt er nodig is hoe meer uw shirts gaan kosten. Dus, als u vragen heeft over hoeveel uw textieldruk gaat kosten, kan u altijd contact op nemen met onze website. Wij helpen u graag verder met informatie over hoe de druk er uit gaat zien, en de kosten. 

Uw logo of print wordt als eerste opgedeeld in kleuren en zo op een transparante folie gezet. Dit is de basis van uw sjabloon. Dit proces kost veel vakmanschap en vrij veel tijd, omdat als de sjabloon van lage kwaliteit is de print dat ook is. Daarom werken bij vkprint alleen specialisten aan het vervaardigen van de films. Wij willen namelijk alleen shirts van hoge kwaliteit leveren.

Dan wordt de zeef belicht, door middel van de film op de zeef leggen. Hierdoor ontstaat er een sjabloon. Daarna wordt de inkt er door geperst en zo ontstaat er een print op textiel. 

Waarom vkprint?

Ons bedrijf is gespecialiseerd in verschillende drukmethodes voor uw producten. Zo kunnen wij naast textieldruk ook bijvoorbeeld broodtrommels of winkelmandjes bedrukken. Als u uw ontwerp opstuurt, kunnen wij het bedrukken. Dit proces kost echter wel wat tijd, en is vrij moeilijk. Daarom werken alleen echte specialisten bij ons zodat dit proces netjes en snel verricht wordt. 

Als u eventuele vragen heeft over de verschillende drukmethoden kan u contact opnemen met ons via onze website. Wij helpen u graag met advies geven en kunnen ook de kosten voor uw druk bepalen. Wacht dus niet langer, en stuur snel uw print op. Wij vertellen u snel de prijs, en u wordt alleen de beste kwaliteit aan drukwerk beloofd.