Re integratiebureau

Als werkgever is het verstandig om van meet af aan op zoek te gaan naar een goed re integratiebureau, een bureau waar jij een goed gevoel bij hebt en dat jou goed kan helpen bij dergelijke trajecten. Je zult immers hoe dan ook wel een keer te maken krijgen met langdurige ziekte van een werknemer, waarbij re-integratie nodig zal zijn. Het is dan maar beter dat je hier al op voorbereid bent en weet welke arbeidsdeskundige je hiervoor in wilt schakelen, dan dat je op dat moment nog op zoek moet gaan. Een goed re integratiebureau om mee samen te werken, is Proficiënt. Het fijne van hen is dat zij:

  • landelijke dekking bieden
  • oog hebben voor het persoonlijke
  • veel ervaring hebben

Uiteraard zijn al hun medewerkers op de juiste manier gecertificeerd, maar dat zal voor zich spreken. Ook prettig is dat het hen niet uitmaakt waar jullie afspraken plaatsvinden. Dit kan zijn bij jouw bedrijf, maar ook thuis bij jouw werknemer of juist op een neutrale plek. Het is maar net waar een ieder zich het prettigst bij voelt. Door hun persoonlijke aanpak en maatwerk, kun je er zeker van zijn dat dit re integratiebureau jullie op de beste manier kan helpen.

Re integratiebureau voor eerste spoor

Een werknemer die langdurig ziek is, dat is natuurlijk vervelend voor jou als bedrijf, maar ook voor deze persoon zelf. Als er weer verbetering in zicht is, dan is dat het moment om het re integratiebureau in te schakelen. Een goede begeleiding in het re-integratietraject is van belang voor alle partijen, zodat een ieder weer goed verder kan. Als eerste zal er gekeken worden naar de mogelijkheden die er liggen binnen jouw bedrijf zelf, dit wordt het eerste spoor traject genoemd. Het re integratiebureau zal dan samen met jou en je werknemer gaan kijken welke mogelijkheden er zijn voor deze persoon om terug te keren in de oude functie. Soms kan het zo zijn dat er wat aanpassingen op de werkplek gedaan moeten worden om dit mogelijk te maken. Het kan zijn dat de oude functie geen optie meer is, dan zal er binnen jouw onderneming gekeken naar welke functies er dan eventueel wel geschikt zouden zijn. Het kan immers best zo zijn dat dit personeelslid wel op een andere plek tot zijn of haar recht kan komen en zo voor jouw onderneming behouden blijft. Lukt dit ook niet, dan zal het re integratiebureau met het tweede spoor aan de slag gaan.

Tweede spoor

Wat houdt dit dan in? Het re integratiebureau gaat dan buiten jouw bedrijf kijken naar werkmogelijkheden voor de werknemer die langdurig ziek is geweest. De arbeidsdeskundige gaat dan bij andere bedrijven op zoek naar mogelijkheden voor deze persoon. Wat jij als werkgever moet onthouden, is dat een dergelijk traject beoordeeld zal worden door het UWV. Het is dus van belang om dit van meet af aan goed aan te pakken, om zo te voorkomen dat je met sancties vanuit deze instelling te maken krijgt. Je dient actief mee te werken bij het vinden van passend werk voor jouw werknemer. Re integratiebureau Proficiënt zal ervoor zorgen dat alles op zo’n manier uitgevoerd wordt dat je niet hoeft te vrezen voor sancties van het UWV. Wil jij weten hoe zij dit doen of wil jij meer weten over hun manier van werken? Neem dan eens een kijkje op hun website proficientgroep. Hier vind je de nodige informatie en je kunt natuurlijk ook altijd contact met hen opnemen om meer informatie te vragen over wat zij als re integratiebureau voor jou kunnen betekenen.