Ripple kopen: is dat wel verstandig in de crisis?

XRP of Ripple, het is beide hetzelfde, XRP is de afkorting die voor Ripple wordt gebruikt en is een p2p betalingsnetwerk. Ripple wordt vooral gebruikt in de financiële sector met als doel om de gesloten financiële netwerken open te breken als het ware. Wat moet jij weten voordat jij ripple gaat kopen? Lees het hieronder! 

Wat moet ik weten voordat ik ripple ga kopen? 

Ripple kopen? Ripple is een digitale valuta, dus een munteenheid en heeft de afkorting XRP. XRP en Ripple is dus beide hetzelfde en zoals genoemd wordt de coin vooral gebruikt in de financiële sector met als doel netwerken open te breken. Het is ook belangrijk om te kijken waar je ripple kunt kopen. Dat kan natuurlijk niet zomaar in de winkel maar daarvoor moet je naar een aantal websites die het online aanbieden. Overigens voor wie het nog niet weet, cryptocurrency wordt alleen maar online gedaan. Het is dus niet gek dat veel oudere mensen het nog niet allemaal begrijpen. Oudere mensen moeten hier dan ook buiten worden gelaten, hoewel de laatste tijd wel steeds meer geïnteresseerde ouderen ten tonele verschijnen om ripple te kopen. De regel is en blijft: lees je goed in en koop niet zomaar iets. Momenteel zijn er veel Nederlandse brokers die Ripple, XRP hebben opgenomen in hun assortiment. Je kunt eenvoudig betalen met onder andere:
  • iDeal
  • Bancontant
  • Bankoverschrijving
Direct ripple kopen met iDeal is dus zeker een optie. Het is net alsof je iets bestelt, maar dan is het nu dus een digitale munt. Deze munt wordt door relatief weinig brokers aangeboden. Dat schijnt gek te zijn, want hij heeft dei afgelopen jaren vrijwel altijd in de top vijf gestaan. Natuurlijk wordt daar ook onderzoek naar gedaan want de reden hierachter moet uiteraard wel duidelijk worden. Het streven van de grote bancaire wereld open breken blijft, dit speelt uiteraard ook mee, dus zullen grote Nederlandse leveranciers ook ripple in hun assortiment opnemen, net als overige cryptocurrency. Wel een aantal toonaangevende brokers hebben Ripple in hun assortiment opgenomen, dat is een ding wat zeker is. 

Wat zijn de voordelen van ripple kopen? 

De voordelen van ripple kopen zijn eindeloos, mits je het natuurlijk slim aanpakt. De problematiek van Bitcoin is oner andere de snelheid van transacties. Een voordeel bij ripple is dat de transactie op het ripple netwerk niet direct zijn en ze worden dan ook direct gevalideerd alsmede geaccepteerd. Dat is zeker niet het enige voordeel, er zijn er veel meer te noemen. Het implementeren van het ripple netwerk is bovendien relatief goedkoop en ook erg gemakkelijk voor de bancaire wereld. XRP is bovendien betaalbaar en de transactiekosten zijn eveneens erg laag. Kijk maar eens naar Bitcoin, je ziet gelijk een groot verschil. Overigens is het netwerk ontwikkeld om flexibel om te gaan met de verschillende valuta’s die er zijn, objecten en ook activa. Het netwerk achter ripple wordt met andere woorden steeds populairder in de bancaire wereld en het wordt steeds aantrekkelijker om hier in te gaan investeren. Het is dan ook tijd om gewoon de stap te zetten en te durven, want zo eng is het niet, mits je rustig begint! En onthoud, er zal altijd een risico zijn, dat is uiteraard onvermijdelijk.