Serre aanbouw

Wilt u graag meer licht in uw woning hebben en zou u willen dat uw woonruimte net iets groter was? Dan is een serre aanbouw een ideale oplossing. Natuurlijk moet u bij uw huis dan wel de ruimte hebben om nog wat uit te bouwen en bereid zijn hiervoor een klein deel van uw tuin of terras op te offeren, maar u zult dan ook versteld staan hoeveel effect een kleine serre aanbouw heeft op uw woning. Ook al bouwt u maar een klein stukje uit, door het vele glas en daardoor de ruime hoeveelheid licht die naar binnen valt, ziet alles er meteen veel ruimer uit. De grotere lichtinval is om verschillende redenen een groot pluspunt. Zo stelt het u in staat om ook in de winter heerlijk in het zonnetje te zitten, zonder dat u het koud krijgt en ervoor naar buiten hoeft te gaan. Bovendien zult u overdag nooit meer een lamp aan hoeven doen, er komt van buiten dan genoeg daglicht naar binnen. En de extra ruimte die gecreƫerd wordt, geeft u de mogelijkheid om een heerlijke zithoek of een fijne werkplek te maken. Met andere woorden, er zijn dus heel veel redenen waarom een serre aanbouw zeker een goede toevoeging voor uw woning is!

Verschillende soorten serre aanbouw

Overweegt u het aanbouwen van een serre, dan is het goed om te weten dat u uit verschillende soorten serres kunt kiezen. Het grootste verschil zit dan in de vorm en met name in de vorm van het dak. Zo kunt u kiezen voor een serre aanbouw met:

  • een plat dak
  • een plat dak met een knik
  • een lessenaardak
  • zadeldak

Welk dak in uw geval het meest geschikt is, hangt deels af van uw eigen voorkeuren, maar ook van uw woning. Wilt u bijvoorbeeld graag een plat dak met knik hebben, dan is het wel noodzakelijk dat de muur waartegen deze geplaatst wordt voldoende hoogte heeft. Behalve de vorm van het dak, bestaan er voor de serre aanbouw ook nog diverse mogelijkheden wat betreft de wanden. Zo kan er voor gekozen worden om alle wanden te laten bestaan uit vast glas, maar ook een schuifpui of openslaande deuren behoren tot de mogelijkheden. U zult dus van tevoren moeten bedenken of u vanuit uw serre aanbouw meteen de tuin in wilt kunnen lopen of dat dit in uw situatie juist geen optie is en vast glas dus volstaat.

Ter Huurne Serres & Glassystemen

Lijkt het u ook prettig om een serre aanbouw te laten plaatsen aan uw woning en bent u benieuwd naar de mogelijkheden die er voor uw huis zijn, dan moet u zeker eens contact opnemen met Ter Huurne Serres & Glassystemen. Dit bedrijf heeft een jarenlange ervaring op het gebied van uitbouw en aanbouw aan woningen en weet daardoor als geen ander wat voor u de beste optie zou zijn. Doordat zij altijd maatwerk leveren, kunt u met hen in gesprek gaan over uw wensen voor uw serre aanbouw en zij kunnen dan een serre voor u maken die past bij uw wensen en bij uw woning. Dit is mogelijk doordat zij niet alleen zorgen voor de plaatsing van serres, maar deze ook helemaal zelf ontwerpen en ontwikkelen. Hierdoor zijn zij als geen ander in staat om uitstekend maatwerk te leveren. Als u dus ook graag wat meer ruimte in huis zou willen hebben en graag wat meer daglicht in uw woning zou hebben, dan is het dus zeker de moeite waard om met Ter Huurne contact op te nemen over de mogelijkheden voor een serre aanbouw in uw specifieke situatie.