Snel ontdekken of uw alimentatie wijzigen mogelijk is?

Bent u al enige tijd gescheiden en valt het betalen van uw alimentatie u zwaar? Dan is het goed om te weten dat zelf een besluit door de rechter over uw alimentatie gewijzigd of zelfs ingetrokken kan worden. Maar hoe komt u erachter of uw alimentatie wijzigen mogelijk is? Dat kan tegenwoordig gelukkig steeds gemakkelijker. Vaak is het zo dat als bepaalde omstandigheden in uw leven die relevant zijn voor de hoogte van uw alimentatie gewijzigd zijn, uw alimentatie wijzigen tot de mogelijkheden behoort. Om te weten te komen of het starten van een procedure gericht op uw alimentatie wijzigen mogelijk is, kunt u het beste om raad vragen bij een erkend advocaat. Doorgaans vragen deze een pittig uurtarief voor hun diensten, maar vandaag de dag is het ook mogelijk om gratis te weten te komen of het de moeite waard is om een wijzigingsprocedure te starten zodat u minder of zelfs geen alimentatie hoeft te betalen. Wilt u ook snel ontdekken of uw alimentatie wijzigen mogelijk is? Bezoekt u dan eens deze hier speciaal voor ingerichte website: http://www.alimentatie-wijzigen.nl/. Dit initiatief van erkende advocaten en mediators biedt u een gratis alimentatiecheck, waardoor u al een beter idee krijgt van de mogelijkheden tot het wijzigen van uw alimentatie. Is in er in uw leven spraken van een van de volgende omstandigheden?

  • gewijzigde inkomsten
  • samenwoning of hertrouwen
  • andere woonlasten
  • de geboorte van een kind

Wacht dan geen moment langer en doe een gratis alimentatiecheck op de website. De kans is dan groot dat het wel degelijk de moeite waard is om een wijzigingsprocedure te starten, of uw alimentatiebedrag nu door een rechter bepaald is, of onderling met uw ex-partner is afgesproken. Ontdekken of uw alimentatie wijzigen tot de mogelijkheden behoort, is dus vandaag de dag wel erg eenvoudig! Wilt u meer weten over de gang van zaken als u overgaat tot een procedure gericht op uw alimentatie wijzigen? Op bovengenoemde website kunt u hier meer informatie over vinden. Ook kunt u nog even verder lezen in dit artikel. Hieronder hebben we namelijk de gang van zaken kort voor u uiteengezet, zodat u een goede indruk krijgt van wat u eventueel te wachten staat!

Wat komt er kijken bij uw alimentatie wijzigen?

Als er een voor uw alimentatie relevante verandering heeft plaatsgevonden in uw leven, is het goed mogelijk dat uw alimentatiebedrag gewijzigd kan worden. Er is zelfs een mogelijkheid dat er meer kan gebeuren dan uw alimentatie wijzigen. Soms wordt uw alimentatie zelfs ingetrokken, maar dat zal pas duidelijk worden als een wijzigingsprocedure gestart is. Wilt u uw alimentatie wijzigen middels een gratis alimentatiecheck en eventueel passend vervolgtraject via de bovengenoemde website? Dan gaat dit proces als volgt in zijn werk:

  • u maakt een afspraak
  • er volgt een intakegesprek
  • u dient relevante stukken in
  • er wordt een draagkrachtberekening gemaakt
  • u krijgt advies over de haalbaarheid van een wijzigingsprocedure

Uw alimentatie wijzigen is mogelijk – en nu?

Als uit de gratis alimentatiecheck is gebleken dat het de moeite waard kan zijn om een wijzigingsprocedure te starten voor uw alimentatie. Vaak is het verstandig om te kijken of u samen met uw ex-partner tot een nieuwe overeenkomst kunt komen. Via de bovengenoemde website kunt u hiervoor eventueel de hulp in roepen van een ervaren mediator. Wil uw ex-partner niet uw alimentatie wijzigen, dan is het nodig om u te richten tot de rechtbank. De advocaten van alimentatie-wijzigen.nl kunnen dan een verzoekschrift voor u indienen bij de rechtbank, zodat de procedure gestart kan worden. Surf snel naar de website en ontdek wat uw mogelijkheden zijn!