Spouwmuur isoleren voor duurzaam huis

Een duurzaam huis, daar streven steeds meer mensen naar. Een van de maatregelen die je echt zou moeten nemen als je hiermee aan de slag wilt, is de spouwmuur isoleren. Bij het verduurzamen van een woning denken veel mensen al snel aan maatregelen als het plaatsen van zonnepanelen. Hoewel dit zeker een effectieve en geschikte maatregel is, moet men ook zeker de kracht van isolatie niet onderschatten. Door te kiezen voor de spouwmuur isoleren, kan er bijvoorbeeld al een hele stap gezet worden richting een duurzamere woning. Daarnaast zijn er natuurlijk nog heel veel meer vormen van isolatie die toegepast kunnen worden. Zo is het bijvoorbeeld altijd erg verstandig om je dak goed te isoleren, anders lekt alle opstijgende warme lucht daar zo weer weg. Ook het kiezen voor extra dikke ramen is altijd een goed idee, aangezien dit vaak koude plekken in een huis zijn. En ook de spouwmuur isoleren moet je dan zeker niet vergeten. Zo zijn er dus verschillende stappen die je kunt zetten in het proces van verduurzamen van je woning. Een dus is zeker, iedere vorm van isolatie die je toepast zorgt voor een lager energieverbruik.

Spouwmuur isoleren biedt verschillende voordelen

Het grote voordeel van het verlagen van je energieverbruik is dat alles wat je niet verbruikt, ook niet opgewekt hoeft te worden. We kunnen wel kiezen voor groene stroom bijvoorbeeld, maar minder verbruiken is natuurlijk nog duurzamer. Door de spouwmuur te isoleren kun je zeker voor een lager energieverbruik zorgen. Dit komt doordat als deze muur niet goed geïsoleerd is, je last krijgt van het weglekken van warmte naar buiten en van tocht in je woning. Als het tocht, dan krijg je het zelf al snel koud en dit is voor je wooncomfort niet echt bevorderlijk. Je krijgt dan de neiging om de kachel veel hoger te zetten, maar echt comfortabel wordt het met tocht nooit. Het wegnemen van tochtstromen is dus een belangrijk pluspunt van de spouwmuur isoleren. De kachel kan dus ook een stuk lager gezet worden en sowieso koelt het door de isolatie minder snel af in huis. Hierdoor zal je energierekening een stuk lager worden en dat is fijn voor het milieu en voor jouw portemonnee. Daar komt bij dat je spouwmuur isoleren een relatief voordelige klus is om te laten doen. Als je op zoek bent naar maatregelen die je kunt treffen voor een duurzamer huis, dan zou dit dus zeker bovenaan moeten staan.

Vraag offertes op

Uit bovenstaande is duidelijk geworden dat je spouwmuur isoleren dus zeker zinvol is en het is dus ook nog eens relatief voordelig. Wist je namelijk dat je de kosten voor deze bouwklus binnen 3,5 jaar terugverdiend hebt vanwege de lagere energierekening die je zult krijgen? Het loont dus absoluut de moeite om deze isolatieklus uit te laten voeren. Alle voordelen zetten we hier graag nog eens voor je op een rijtje:

  • geen last meer van tocht
  • minder verlies van warmte
  • lagere energierekening
  • terugverdientijd van slechts 3,5 jaar

Klinkt dit jou ook goed in de oren? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met de spouwmuur isoleren! De meeste mensen zullen hiervoor de hulp van een gespecialiseerd bedrijf nodig hebben. Wil jij er gemakkelijk achter komen welke bedrijven bij jou in de buurt dit kunnen doen en hoeveel zij hiervoor vragen? Vraag dan bij Spouwmuur Isolatie Offertes een vrijblijvend offertes op van maximaal vijf bedrijven bij jou in de buurt. Dit kost je geen geld en bovendien slechts een paar minuten van je tijd. Je weet dan snel welk bedrijf voor jou de beste keus voor de klus van jouw spouwmuur isoleren. Lees meer..