TEDx CorlaerCollegeED op het Corlaer College

Leren doe je je leven lang. Op het Corlaer College zijn we natuurlijk dagelijks bezig met leren. Over leren zijn veel ideeën. Docenten van het Corlaer College steken naast het lesgeven ook tijd in hun eigen ontwikkeling als docent. Ze doen hun best om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van leren. Daarom besloot het Corlaer College de TEDx CorlaerCollegeED te organiseren. De onafhankelijk georganiseerde TED evenementen zorgen ervoor dat interessante sprekers in Nijkerk hun verhaal kunnen doen en de bijpassende workshops maken deze beleving nog zinvoller en levendiger. Het Corlaer College probeert zo niet alleen met interessante lessen binnen de school leerlingen te stimuleren en ontwikkeling te bevorderen, maar doet ook zijn uiterste best om leren voor docenten leuk te maken. Dit is één van de onderdelen die het Corlaer College uniek maakt.

TED-talks van inspirerende sprekers

De TED-talks die het Corlaer kenniscentrum in samenwerking met het Corlaer College al meerdere keren heeft georganiseerd zijn iedere keer een groot succes. De lezingen zijn bedoeld om kennis over te brengen naar een breed publiek. Daarom mogen ook onderwijsprofessionals van buiten het Corlaer College dit evenement bezoeken. De sprekers komen uit interessante vakgebieden en nemen u tijdens een inspirerend verhaal mee op hun reis.

Op deze manier wil het Corlaer College ook leren mogelijk maken voor een netwerk van bevlogen docenten, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals en zorgen wij ervoor dat er altijd een breed scala aan sprekers is, om het onderwerp meer diepgang te geven. De workshops die op de lezingen volgen sluiten hier dan ook feilloos op aan en zorgen ervoor dat de opgedane kennis direct geoefend kan worden en dus beter blijft hangen bij de bezoekers van het evenement op het Corlaer College.

Waarom organiseert het Corlaer College dit?

Het Corlaer Kenniscentrum organiseert de TED-talks in samenwerking met het Corlaer College. Het Corlaer College is een brede middelbare school die het van groot belang vindt om op een leuke, interactieve manier kennis over te brengen. Als school bieden we ruimte voor leerlingen uit alle onderwijsrichtingen, van het VMBO tot aan het atheneum. Niet alleen voor onze leerlingen vinden wij het bij het Corlaer College van groot belang om op deze manier kennis te vergaren. Ook wanneer je volwassen bent blijft het leuk en belangrijk om bij te leren over verschillende onderwerpen.

Dit is de reden waarom het Corlaer College samenwerkt met het Corlaer Kenniscentrum om dit te bewerkstelligen. Met de interessante sprekers proberen wij ook buiten onze klaslokalen om kennis over te dragen op een speelse en interactieve manier, zodat onze samenleving kan blijven groeien.

Het Corlaer College als middelbare school

Als middelbare school vindt het Corlaer College het belangrijk veel aandacht te geven aan de unieke mogelijkheden van iedere leerling. Doordat we een brede school zijn, zijn er veel mogelijkheden tot af- en opstroom, zodat het onderwijspad voor iedere leerling op maat gemaakt kan worden. Verder hebben wij onze school, mede vanwege de grote groei, opgesplitst in twee gebouwen. Dit hebben wij gedaan om de kleinschaligheid te kunnen blijven garanderen. Dankzij onze werkwijze komen niet alleen leerlingen uit Nijkerk zelf naar het Corlaer College, maar trekken ook steeds meer leerlingen vanuit de wijde omgeving naar ons toe