Vochtwering noodzakelijk

Het hebben van een goede vochtwering in uw woning is echt noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er sprake kan zijn van een prettig leefklimaat. Is dit niet op orde, dan zult u met verschillende problemen te maken krijgen. Een eerste probleem waar u dan tegen aan zult lopen, is dat de hoge luchtvochtigheid in de woning het moeilijk maakt om ruimtes goed te verwarmen. Een vochtige lucht warmt namelijk minder snel op dan een droge lucht. U moet dus extra hard stoken en zult hoge stookkosten hebben, zonder dat de vochtigheid echt helemaal zal verdwijnen. Een goede vochtwering is ook van belang vanwege de gezondheid. De hoge luchtvochtigheid zal meubels, kleding en stoffering aantasten, hierin zullen schimmels ontstaan. Hetzelfde gebeurt met de muren. Door de vochtigheid zal pleisterwerk afbrokkelen en behang loslaten, zoutbloemen zullen op de muren komen te staan en schimmels zullen zich in en op de stenen ontwikkelen. Dit alles zorgt voor een muffe lucht en bovendien voor een ongezonde leefomgeving. Schimmels kunnen een slechte invloed op uw gezondheid hebben. Daarnaast zien beschimmelde muren er natuurlijk ook niet mooi uit en dit zal weer invloed hebben op de waarde van uw huis. Om verschillende redenen kan er dus gezegd worden dat een goede vochtwering echt van groot belang is.

Vochtwering voor verschillende oorzaken

Hoe kan een te hoge luchtvochtigheid in de woning nu ontstaan en wanneer is vochtwering noodzakelijk? Dit probleem ontstaat vaak door optrekkend of doorslaand vocht. Wat is nu het verschil tussen deze twee zaken? Bij doorslaand vocht gaat het in feite om regenwater of om vochtige buitenlucht wat via de buitenmuren door de steen heen naar binnen trekt. Dit kan mogelijk zijn doordat de stenen wat poreus geworden zijn. Bij optrekkend vocht trekt het water vanaf de grond de muren in. Met welk van de twee problemen u te maken hebt, kunt u zien aan de plekken op de muur waar de problemen zich bevinden. Hebt u last van de optrekkende variant, dan zullen de problemen zich het eerst voordoen onder aan de muren, terwijl het bij de doorslaande variant meteen overal zichtbaar kan worden. Voor beide gevallen is er gelukkig goede vochtwering mogelijk, dus u hoeft niet met dit probleem te blijven zitten. Een gespecialiseerd bedrijf kan er voor zorgen dat de fundering en de buitenmuren dusdanig behandeld worden dat vochtigheid geen kans meer krijgt. Met de juiste vorm van vochtwering houdt u vocht buiten de deur.

Soil-ID levert kwaliteit

Hierboven is dus duidelijk geworden dat een goede vochtwering noodzakelijk is om te voorkomen dat u te maken krijgt met:

  • lelijke binnenmuren door afbrokkelend pleisterwerk of loslatend behang
  • hoge stookkosten vanwege een te hoge luchtvochtigheid
  • zoutbloemen en schimmels op binnenmuren
  • schimmels in meubels, kleding en stoffering
  • muffe lucht
  • waardedaling van uw woonhuis

Dat vochtwering noodzakelijk is, dat is dus wel duidelijk, maar hoe pakt u dit nu aan? U wilt immers niet te maken krijgen met ongezonde woonsituaties en als een vochtprobleem zich voordoet wilt u dit zo snel mogelijk verhelpen. U gaat hiervoor naar een echte specialist op dit gebied, namelijk Soil-ID. Zij hebben voor ieder vochtprobleem een geschikte oplossing en kunnen dit vaak in korte tijd voor u verzorgen. Zo bent u zo snel mogelijk weer van uw vochtproblemen verlost. Zij kunnen bijvoorbeeld in uw buitenmuren een speciale gel injecteren, die deze oppervlaktes weer helemaal waterdicht maakt. Dit is een relatief eenvoudige klus, die snel gedaan is. Als u dus merkt dat u te maken hebt met een vochtprobleem, ga dan zeker naar Soil-ID, de specialist op het gebied van vochtwering. Lees meer