Waar merk je een omega 3 visolie tekort aan?

Omega 3 visolie is een hele belangrijke om binnen te krijgen, want het is verantwoordelijk voor heel veel processen in je lijf. Niet voor niets is het één van de drie supplementen die ze bij vitaminecompleet.nl verkopen. Het is een stofje wat je dagelijks voldoende binnen zou moeten krijgen, maar bewezen is dat een groot deel van de bevolking een flink tekort heeft. Het probleem zit hem voornamelijk in het consumeren van vis. Veel mensen houden niet van de smaak van vis, of zijn het simpelweg gewend om elke dag vlees te eten. Vis heeft nu eenmaal een wat sterkere smaak, en je moet er van houden om het te eten. Maar als je geen vis een dan is de kans groot dat ook jij een omega 3 visolie tekort hebt, en dat kun je merken aan diverse symptomen, zoals:

  • Een hele ruwe of droge huid
  • Veel dorst hebben
  • Een verminderd gezichtsvermogen hebben
  • Laaggradige ontstekingen in je lijf hebben
  • Je slecht kunnen concentreren

Dit zijn nog slechts enkele voorbeelden van een tekort aan omega 3 visolie. De lijst is echter nog vele malen langer dan dit. De kans is dus groot dat wanneer jij allerlei vage klachten ervaart en je nooit vis eet of een supplement met visolie slikt dit komt door een tekort aan dit super belangrijke vetzuur. Hoe je dat oplost? Makkelijk, bestel bij bovenstaande webshop een pot omega 3 visolie en slik netjes elke dag een supplement. Je merkt dan al na een week dat de symptomen verminderen.

Omega 3 visolie online bestellen

Je kunt zo’n supplement met visolie natuurlijk ook in de winkel kopen, maar het is wel zo makkelijk om het online te bestellen. Het wordt dan bij je thuis bezorgd en je hebt het altijd in huis als je het nodig hebt. Veel mensen kopen het voor wanneer ze merken dat ze bijvoorbeeld minstens een week geen vis hebben gegeten. Ze nemen dan enkele dagen lang zo’n supplement met omega 3 visolie en proberen daarna weer eens vis of schaaldieren te eten. Overigens kun je het ook op een andere manier binnenkrijgen, bijvoorbeeld door het eten van noten (vooral amandelen), lijnzaad, avocado’s en een goede olijfolie. Deze bevatten echter lang niet zoveel van dit goede vetzuur als goede, vette vis. Het heeft dus de voorkeur om vis te eten, zelfs als je het vergelijkt met een supplement. Er kunnen echter redenen zijn waarom je dat niet wilt, bijvoorbeeld omdat je het niet lekker vindt of omdat je veganistisch eet. In dat geval biedt een supplement uitkomst.

Vul je voeding aan met goede supplementen

Het kan sowieso geen kwaad om je voedingspatroon eens onder de loep te nemen en te kijken of je iets tekort komt. Doordat de aarde veelal is uitgeput van belangrijke vitamines en mineralen bevat onze voeding lang niet zoveel voedingsstoffen meer als jaren geleden. Ook een goede multivitamine is dus aan te raden, en daarnaast een magnesiumsupplement. In combinatie met de omega 3 visolie krijg je zo op dagelijkse basis een hele goede hoeveelheid essentieel voedingsstoffen binnen en weet je zeker dat je niks tekort komt.