Waarom is een SWOT-analyse verstandig om te laten uitvoeren?

Ons bedrijf liep de afgelopen jaren niet helemaal meer zoals wij dat graag zouden willen. Dat was vervelend om te merken want wij hadden flink ge├»nvesteerd in ons bedrijf en de bank wilde natuurlijk dat wij geld terugbetaalden en dus moesten wij zorgen dat wij groei konden blijven verwezenlijken. Wij hebben daarom gekeken naar de mogelijkheden om ons bedrijf te verbeteren. Het is echter heel lastig om iets waarin je zelf betrokken bent, van buiten af te analyseren. Wij hebben daarom gekeken of wij iemand van buiten konden vragen om ons te helpen om te bekijken waar de groei- en de zwaktepunten binnen ons bedrijf lagen. Wij hebben toen gezien dat wij een SWOT-analyse konden uitvoeren. Wij hebben eerst maar eens gekeken wat een SWOT-analyse precies was want wij hadden nog nooit van een dergelijke SWOT-analyse gehoord. Wij hadden echter al snel in de gaten dat heel veel bedrijven die op eenzelfde punt als wij terecht waren gekomen, heel veel baat hadden gehad bij een SWOT-analyse en dus hebben wij besloten dat het goed zou zijn om eens te kijken of een SWOT-analyse ook goed voor ons bedrijf zou kunnen zijn. Wij hebben toen besloten dat wij een keer met een specialist wilden praten en wij hebben toen op het internet gekeken waar wij het beste konden aankloppen voor hulp. Wij hebben toen gezien dat wij het beste een keer naar de site van teamleader.nl konden gaan. Deze site werd door heel veel mensen de hemel in geprezen en dus wilden wij graag weten wat wij hier allemaal over een SWOT-analyse konden vinden. Wij hebben de site meteen opgezocht en ik kan u zeggen dat wij onder de indruk waren van de hoeveelheid nuttige informatie die wij hier aangeboden kregen. Wij hebben gezien dat de mensen die hier over de SWOT-analyse gepost hebben, heel veel verstand van zaken hebben. Dat was voor ons heel prettig om te merken en wij zijn daarom ook erg blij dat wij deze site gevonden hebben. Mocht u ook graag meer over een SWOT-analyse willen lezen, dan kan ik u de site van teamleader.nl heel sterk aanbevelen omdat u hier namelijk een wereld aan interessante informatie kunt vinden. 

Door deze SWOT-analyse hebben wij meer inzicht gekregen 

Wij zijn van mening dat je niet kunt ontwikkelen wanneer je geen inzicht hebt in je eigen reilen en zeilen als bedrijf. Wij zijn daarom heel blij dat wij een SWOT-analyse hebben laten uitvoeren omdat wij zo in kaart konden brengen waar onze sterke en waar onze zwakke punten lagen. Wij hebben gezien dat wij een aantal dingen structureel fout deden en dat koste ons veel tijd en geld. Nu wij deze fouten gevonden hebben, kunnen wij deze aanpakken. 

Wij zijn weer gericht op de toekomst 

Wij hebben inmiddels gezien waar wij groei kunnen realiseren en wij hebben al onze energie hier op gericht. Wij kunnen dan ook zeggen dat:

  • Wij heel veel zelfinzicht hebben gekregen 
  • Wij weten hoe wij groei kunnen verwezenlijken 
  • Wij heel veel gehad hebben aan de site van teamleader.nl

Meer weten? Kijk dan ook nog even op de site van teamleader.nl. 

Lees meer…