Waarom kopen mensen dashcams?

Deze tekst gaat over dashcams. Dit zijn camera’s die je in de auto plaatst, zodat deze opnames kan maken. De vraag die veel mensen stellen is dan ook eerst waarom mensen überhaupt een dashcam kopen. Vaak zijn dit mensen die nog nooit een ongeval hebben gehad. Een dashcam is er namelijk om alles wat er gebeurt te registreren. Als je wel eens een ongeval hebt gehad, dan weet je hoe lastig het soms kan zijn om precies na te vertellen wat er nu precies gebeurd is. Helaas is het ook vaak zo dat beide partijen een motief hebben om de zaken in hun voordeel te verdraaien. Er is immers schade en dat moet verzekerd worden. Als het ongeluk jouw schuld is, dan is het in jou voordeel om dat te verdoezelen. Is het de schuld van de ander, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk nadruk leggen op die schuld. Want de schuldfactor is zeer belangrijk wanneer je naar je verzekering gaat. Als het niet jouw schuld is, dan krijg je namelijk wel degelijk geld uitgekeerd als je niet allrisk verzekerd bent. Maar je krijgt geen cent als je het jouw schuld is en je hebt geen allrisk verzekering. Los van deze motieven van de betrokken partijen om de gebeurtenissen anders weer te geven, is er ook vaak genoeg sprake van een verkeerde weergave van feiten doordat men simpelweg niet precies weet hoe het nu eigenlijk gebeurde. Als je in een ongeluk terecht komt, dan gebeurt er heel veel in een hele korte tijd. De schrik zit er daarna goed in en je hebt dan ook geen tijd gehad om alles rustig te registreren. Daarnaast is het zo dat je voorafgaand aan het ongeluk vaak in een routine zit waarin je lang niet alles registreert. Vaak is het ook deze onscherpe houding die tot een ongeluk leidt. Als je vervolgens na het ongeluk moet vertellen wat er vooraf ging aan het ongeluk, dan heb je misschien geen idee. De verklaring die je uiteindelijk geeft is dan meer giswerk en zeker geen adequaat verslag. Daarom zijn dashcams dus zo belangrijk om in de auto te hebben. Dashcams registreren alles wat er gebeurt en zijn niet onderhevig aan een goed of slecht geheugen. Een dashcam liegt niet, dus je kunt gewoonweg de opname afspelen om te ontdekken wat er vooraf, tijdens en het na het ongeluk gebeurde. Als iemand een bepaalde claim maakt om de schuld af te schuiven, dan kan die claim via een dashcam eenvoudig geverifieerd worden. Opnames kun dan ook gemakkelijk aangevoerd worden als hard bewijs voor zowel de politie als de verzekering.

Waar kan ik dashcams kopen?

Overigens kun je dashcams ook gebruiken om opnames te maken van autodieven. Het is dus ook een vorm van beveiliging. Nu weet je dus waar je dashcams voor nodig hebt. Vervolgens moet je ook weten waar je dashcams kunt kopen. Je kunt voor goede dashcams terecht op dashcams.eu. Via deze site kun je ook meer te weten komen over de verschillende soorten dashcams. Want er zijn natuurlijk allerlei varianten met verschillende functies. Op de site vind je bijvoorbeeld een blog die je kunt lezen waarin wordt uitgelegd wat voor verschillende soorten dashcams er bestaan en welke functies ze hebben. Op basis van die tekst kun je dan voor jezelf ontdekken wat voor dashcam jij nodig hebt.

De verschillende functies waar je rekening mee moet houden

Elke dashcam heeft zoals gezegd verschillende functies en daar moet je rekening mee houden als je een dashcam aanschaft. Hierbij kun je denken aan functies zoals:

  • GPS
  • Snelheid meter
  • G-sensor
  • Inbouwmogelijkheid