Wasbare zwemluier

Nederland is een echt waterland en het is daarom ook van belang dat kinderen hier zo vroeg mogelijk in contact komen met water en hiermee leren omgaan. Een wasbare zwemluier is hierbij eigenlijk onmisbaar! In het verleden wat het zo dat er niet eerder werd begonnen met zwemmen dan wanneer het kind zindelijk was geworden. Heel begrijpelijk, want je moet er natuurlijk niet aan denken dat zoon- of dochterlief opeens de behoefte in het zwembad doet. Voor de andere badgasten zou dat erg onsmakelijk zijn. Met een wasbare zwemluier hoef jij je daar geen zorgen meer om te maken en kun je al heel vroeg beginnen met zwemlessen met jouw kleine. Hoe eerder de kids in contact komen met water en hiermee leren omgaan, hoe beter het voor hen is. Zij zullen hier later profijt van hebben tijdens hun zwemlessen en het vergroot hun zelfredzaamheid op het moment dat zij onbedoeld een keer te water raken. Aangezien we in ons land heel veel sloten, grachten, rivieren, beken, kanalen, meren, vijvers en zee hebben, is het echt geen overbodige luxe om van ieder kind een goede zwemmer te maken. Met behulp van een wasbare zwemluier kunnen al heel jong de eerste stapjes, of beter gezegd slagen, op dit vlak gezet worden. Kijkt u ook eens op blijebilletjes.nl.

Hoe werkt een wasbare zwemluier?

Hoe gaat het gebruik van een wasbare zwemluier nu in het werk? Eigenlijk is dit een soort van broekje dat heel door middel van elastieken biezen strak aansluit om de beentjes en het buikje, om zo ervoor te zorgen dat er geen enkele ontlasting uit kan ontsnappen. De broekjes zijn gemaakt van verschillende varianten polyester. De buitenkant is geheel waterdicht, zodat er geen zwembadwater bij in kan komen. De billetjes blijven dan ook droog en eventuele ontlasting kan ook niet verdund worden met het water. De binnenkant van de wasbare zwemluier is ook van een soort polyester gemaakt, waardoor je ontlasting hier heel gemakkelijk af kunt schudden na het uittrekken van het zwembroekje. Vind jij dit niet zo’n smakelijk idee? Dan kun je er ook voor kiezen om er een inlegvel in te leggen, waarin poep en plas opgevangen wordt. Deze kun je na het spelen in het zwembad dan vervangen. De luiers beschikken bovendien over een handig systeem van drukknopen waardoor deze in maat verstelbaar zijn. Je kunt de maat dus altijd passend maken voor jouw kleine, zodat de wasbare zwemluier hem of haar altijd als gegoten zit!

BlijBilletjes

Wil jij een wasbare zwemluier kopen, dan kun je dit doen bij BlijeBilletjes! Zoals hun naam al aangeeft bieden zij heel veel verschillende producten op het gebied van wasbare luiers. Het gebruik hiervan is beter voor het milieu dan wegwerpluiers en het scheelt jullie ook gewoon heel erg veel afval. Zij hebben verschillende soorten artikelen in hun assortiment, waaronder dus de wasbare zwemluier. Het gebruik hiervan heeft verschillende voordelen, zoals we hierboven al duidelijk maakten:

  • verstelbaar in verschillende maten
  • comfortabel voor jouw kleintje
  • waterdicht van buiten, goed afneembaar van binnen
  • mogelijkheid tot gebruik in combinatie met inlegvellen

De luiers zijn niet alleen heel erg handig in gebruik voor tijdens het zwemmen, ze zien er bovendien ook gewoon erg leuk uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prints, zoals bloemen, walvissen, piraten en zeemeerminnen. Dit is echter slechts een greep uit de ruime keus die zij bieden. Wil jij een wasbare zwemluier gaan kopen? Let er dan even op dat er verschil bestaat tussen de kleine en de grote variant. De kleine is geschikt voor kinderen van 4,5 tot 18 kilogram, terwijl de grote gebruikt kan worden voor kids van 8 tot 25 kilo. Koop dus de maat die het best bij jouw kind past!