Wij hadden ons riool verstopt

Wat een klein drama had kunnen worden heeft gelukkig binnen de perken kunnen blijven dankzij de inzet van een echte vakman. Wat was het geval; we hadden het riool verstopt en dat gaf ons enorm veel problemen. De stank was zeer aanwezig en op een gegeven moment stond het water tot aan de rand in onze toiletpot. Het was beangstigend hoe snel de waterstand verhoogde en we hebben direct de website rioolprobleemkwijt.be geraadpleegd, omdat we op Rioolprobleem Kwijt al eerder een oplossing hadden gevonden voor een ander probleem met het riool. Op deze site kun je veel vinden aan informatie:

  • Indien het toilet ontstopt moet worden
  • Wanneer een afvoer verstopt is, van de keuken, het bad of de douche
  • Wanneer de afvoer van het hemelwater verstopt is geraakt

Niet alleen is op deze website veel informatie te vinden en staan hier ook vele tips om zelf problemen op te lossen, maar hier kan ook snel contact gezocht worden met een vakman die met spoed een probleem kan verhelpen. Dit laatste hebben wij dan ook gedaan, want wij hadden echt ons riool verstopt en dan is er zelf niets anders aan te doen dan afwachten tot de expert ter plekke is.

Ook de vakman constateerde dat het riool verstopt was

Deze conclusie hadden wij zelf ook al getrokken, maar dan is het toch nog altijd gissen naar de oorzaak van het probleem waardoor het riool verstopt is geraakt. Dit keer was het probleem bij ons veroorzaakt door een geknakte pijp, precies naast de ingang naar ons huis. Het riool was verstopt geraakt door ophoping van aarde die via de kapotte rioolbuis in de buis was gevallen. Het was waarschijnlijk een probleem dat er al even aan zat te komen, want het pijpenstelsel van de huizen in onze staat is redelijk verouderd en dit stond bij ons ook al op de planning om eens te laten nakijken. Nu is het riool verstopt en hebben we dus meteen een goede reden om de afvoer naar het riool door de hele voortuin te laten vervangen. We zijn wel blij dat het nu is gebeurt, want ook de voortuin stond op het programma om een renovatie te ondergaan en dan is het niet prettig wanneer de tuin net af is en op dat moment het riool verstopt raakt. Onze vakman van de ontstoppingsdienst had inmiddels ervoor gezorgd dat de waterstand in het toilet niet verder zou stijgen en inventariseerde alle werkzaamheden en benodigde materialen om het werk te kunnen uitvoeren. Op de avond zelf heeft hij een noodoplossing aangebracht, want toen het riool verstopt is geraakt was het inmiddels al voorbij de bedtijd van onze kinderen. Als het riool verstopt zit dan moet je op dat moment ook echt wel een noodoplossing laten aanbrengen, want met drie kinderen in huis is het hebben van een goed werkend toilet een echte noodzaak. We waren voor dat moment geholpen en al heel dankbaar dat de ontstoppingsdienst ons die avond zo snel heeft kunnen helpen.

De volgende dag

We hebben de volgende ochtend een voorstel gekregen van de ontstoppingsdienst met daarin alle uren en het materiaal helder weergegeven. Het renoveren van dit stuk riool kost een aardige duit, maar het vakmanschap dat wordt geleverd en het feit dat we toch al gepland hadden om deze werkzaamheden uit te laten voeren heeft ons ertoe gezet om direct akkoord te geven op het voorstel. Nog dezelfde week kon al het werk uitgevoerd worden en dat was een geluk voor ons, want we hebben problemen meer omdat het riool verstopt is en kunnen nu meteen de aanpassing van de voortuin plannen.