Zoek het avontuur en ga sneeuwschoenwandelen

Vakanties heb je in vele verschillende soorten en maten. Je kunt heerlijk ontspannen en niets doen en je kunt ook heel veel ondernemen. Je kunt met je fotocamera plaatjes schieten van leuke kerkjes en dergelijke, maar je kunt ook bovenop een berg gaan staan en een foto maken van het uitzicht. Als je een beetje avontuur wel fijn vindt, dan kun je in de woeste natuur gaan wandelen. Hiken is dan ook erg leuk als je het niet erg vindt om fysiek bezig te zijn. Vaak is het immers wel afzien, maar de uitzichten maken dat meer dan de moeite waard. Qua hike vakanties heb je ook weer verschillende mogelijkheden. Je kunt in ieder geval naar allerlei uiteenlopende gebieden gaan. Je kunt ervoor kiezen om de bergen in Zwitserland te beklimmen, maar je kunt ook kiezen voor een lange tocht door de natuur van Noorwegen of Zweden. Als beginner is het ook wel fijn als je een tocht met begeleiding kunt boeken. Als je nog nooit zelf door de wildernis hebt gewandeld en als je ook nog nooit echt hebt gekampeerd, dan is een beetje begeleiding wel fijn. Ook dit is weer aan smaak gebonden. Sommige mensen zoeken de natuur op vanwege de eenzaamheid. Zij ontvluchten de drukke wereld in de stad en ontspannen vervolgens in de wilde natuur zonder mensen om zich heen. Deze mensen zullen dus liever niet met een groep door de natuur willen wandelen. Andere mensen hebben juist een voorkeur voor gezelligheid en vinden het ook fijn om te genieten van de natuur. Beide sluiten elkaar natuurlijk niet uit. En naast deze twee soorten van mensen heb je ook gewoon mensen die nog nooit door de wildernis hebben gewandeld en die dus behoefte hebben aan een stukje begeleiding. Daarom kun je bijvoorbeeld kiezen voor sneeuwschoenwandelen onder begeleiding van een gids die je door de sneeuw leidt. Je gaat dan met een kleine groep mensen sneeuwwandelen en je weet dan zeker dat alles soepel zal verlopen. Er is immers een expert aanwezig die je door de sneeuw leidt. Je zult dan ook niet snel verdwalen en je komt altijd op tijd bij de berghut aan. Dus als je wilt sneeuwschoenwandelen, kies dan voor een tocht onder begeleiding van Roy van Langen. Meer informatie over sneeuwschoenwandelen vind je op royvanlangen.nl.

Waarom gewoon wandelen als je kunt sneeuwschoenwandelen?

Wandelen is op zichzelf natuurlijk al erg fijn. Zelfs als je lekker door de stad kuiert, dan geeft dat al een gevoel van voldoening. Maar de omgeving heeft uiteraard wel degelijk invloed op de mate van voldoening die je ervaart. Als je door de natuur wandelt, dan voel je je al een stuk beter, maar als je door de sneeuw wandelt op de hoogste toppen van een berglandschap, dan is het gevoel al niet eens meer met woorden te beschrijven. De uitzichten zijn fenomenaal en als je gaat sneeuwschoenwandelen, dan wandel je ook nog eens op een laken van maagdelijke witte sneeuw. Met de zon aan de horizon kun je genieten van een schitterend wit uitzicht en je voelt je op zulke momenten echt even verheven boven het menselijke leven. De dagelijkste beslommeringen liggen letterlijk ver beneden je voeten, terwijl jij ver boven de beschaafde wereld aan het sneeuwschoenwandelen bent.

Kijk voor meer informatie op de website

Op de website van Roy van Langen vind je altijd de meest recente updates van de toekomstige reizen. Je kunt bijvoorbeeld zien dat je in februari 7 dagen lang kunt sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk. Houdt de site dus goed in de gaten voor meer informatie over sneeuwschoenwandelen. Je kunt bijvoorbeeld ook:

  • Wandelen in ItaliĆ«
  • Wandelen in Oostenrijk
  • Meedoen aan een Bootcamp