De voordelen van een warmtepomp kopen

Steeds meer mensen kiezen voor gasloos wonen of in ieder geval voor zo weinig mogelijk verbruik van gas. Daarom wordt een cv-ketel steeds vaker ingeruild voor een warmtepomp. Wilt u de cv-ketel nou ook inruilen en een warmtepomp kopen? The Sunshine Company is dé expert op het gebied van warmtepompen en zonnepanelen.

Een warmtepomp in het kort

In de begintijd was een warmtepomp nog op hybride basis en was het dus een combinatie van elektriciteit en gas. Tegenwoordig werken de warmtepompen volledig op elektriciteit en wordt het ook wel een ‘stand alone’ genoemd. Hierbij wordt de hele cv-ketel vervangen. The Sunshine Company werkt voornamelijk met het merk Techneco, waar goede ervaringen mee zijn. De warmtepompen van Techneco zijn van goede kwaliteit en makkelijk te monteren. The Sunshine Company is dan ook gecertificeerd dealer van dit merk, en is dus betrouwbaar als u een warmtepomp wilt kopen. 

Warmtepomp kopen: de voordelen

Steeds meer mensen kiezen dus voor een warmtepomp in plaats van een cv-ketel, en de vraag is natuurlijk waarom? Aan een warmtepomp kopen zitten een aantal grote voordelen, namelijk:

  • Duurzaam
  • Subsidie
  • Verminderde kans op koolmonoxidevergiftiging
  • Minder kosten

Duurzaam

Een warmtepomp kopen zorgt voor een duurzaam systeem wat werkt op elektriciteit. Met een warmtepomp kan u het huis en water verwarmen. Bij een stand alone warmtepomp wordt geen gas gebruikt, waardoor het een erg duurzaam systeem is. Dit is dé manier om gasloos te wonen.

Subsidie

Op de meeste warmtepompen zit subsidie. Wanneer u dus een warmtepomp gaat kopen kan The Sunshine Company helpen bij het aanvragen van subsidie. Dit kan variëren van €1.000 tot €2.300. In de meeste gevallen kan er een subsidie van minimaal €1.700 geregeld worden waardoor een deel van de kosten dus wordt gedekt.

Verminderde kans opkoolmonoxidevergiftiging

Toch wel het grootste voordeel van een warmtepomp kopen is dat er geen gas nodig is. Hierdoor is de kans op koolmonoxidevergiftiging een heel stuk kleiner dan bij het gebruik van een cv-ketel. Koolmonoxide komt vrij wanneer aardgas niet volledig verbrandt. Omdat koolmonoxide kleur, geur en gevoelloos is, kan niemand zien dat het daarom gaat. Het is daarom best wel gevaarlijk. Hoe minder gas er dus wordt gebruikt in huis hoe beter het is.

Minder kosten

Een warmtepomp kopen is ook goed voor de portemonnee. Dit komt omdat gas duurder is dan elektriciteit waardoor het aanschaffen van een pomp veel voordeliger is. Omdat gas steeds schaarser wordt is de kans groot dat het gas ook steeds duurder gaat worden. Het is dus verstandig om de cv-ketel vaarwel te zeggen.

Een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen

Wanneer er een warmtepomp wordt geplaatst gaat dit vaak in combinatie met zonnepanelen. Wanneer een dak 6 maanden lang schaduwvrij is, is een warmtepomp met zonnepanelen erg rendabel. Van de opgewekte stroom wordt ongeveer 50% voor zelf-gebruik. De andere 50% vloeit terug het net in. Tot 2020 wordt dit gewoon 1 op 1 verrekend met hetgeen wat je op andere momenten nog koopt (salderen). Vanaf 2020 gaat dit er anders uitzien. Vanaf dan gaat er gewerkt worden met een terugleversubsidie. Hierdoor blijft gegarandeerd een terugverdientijd van 6 tot 7 jaar. In de ideale omstandigheden worden zonnepanelen geplaatst voor de woning, auto en de warmtepomp. Helaas is er in de meeste gevallen te weinig dakoppervlak. Gelukkig heeft The Sunshine Company een aantal hulpmiddelen waarmee dit deels verholpen kan worden. Zo kan het op een rendabele manier het maximale uit het dak gehaald worden.