Energetische geneeskunde

Energetische geneeskundeMaar erg weinig mensen zijn bekend met de energetische geneeskunde en dat is jammer, dit is een manier van behandelen die het echt verdiend om veel meer bekendheid te krijgen. Om dat te kunnen krijgen, is het natuurlijk wel van belang dat men weet wat dit is. Daarom geven we hier graag wat meer informatie hierover. Wat is nu energetische geneeskunde? Als je naar het eerste woord kijkt, dan kun je hier het woord energie in zin. Het is dan ook een behandelmethode die uitgaat van het bestaan van een energieveld rond het lichaam. Dit is iets waar je reguliere artsen niet zomaar over zult horen, die kijken heel sec naar de klacht die jij ervaart en zoeken daar een oplossing voor. Maar wat alternatieve geneeswijzen, zoals deze of de oosterse, ons leren, is dat er vaak veel meer aan de hand is. Een klacht die jij ervaart, bijvoorbeeld aan je rug, hoeft niet direct uit je rug voort te komen, daar kan iets heel anders achter zitten. Bij onder meer de energetische geneeskunde wordt er dus gezocht naar achterliggende oorzaken, in dit geval door het onderzoeken van het energieveld.

Energetische geneeskunde herstelt energieveld

Waarom is dat energieveld nu zo belangrijk, waarom richt de energetische geneeskunde zich daar volledig op? Dat heeft te maken met het feit dat dit veld alle processen in het lichaam aanstuurt en op deze manier de gezondheid dus sterk beïnvloedt. Als alle energiestromen goed in evenwicht zijn, dan zal dit dus zeker een positief effect hebben op je gezondheid. Zit er echter ergens een verstoring, dan zul je dit ook absoluut merken en hierdoor kun je diverse lichamelijke klachten krijgen. Als alles goed loopt, voel jij je vitaal en gezond. Je bent dan in balans, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat maakt de energetische geneeskunde dus echt anders dan de reguliere gezondheidszorg, waarbij er helemaal niet gekeken wordt naar het totaalplaatje of naar zaken als energievelden. Het lijkt misschien alsof de reguliere zorg veel gerichter werkt, doordat ze bijvoorbeeld meteen je rugpijn op willen lossen. Maar als je niet weet wat de achterliggende oorzaak is van die pijn, dan zal het keer op keer terug blijven komen. Bij de energetische geneeskunde wordt geprobeerd de totaalbalans in het lichaam, in de energievelden, zo optimaal mogelijk te herstellen, zodat het zelfhelend vermogen van je lijf zo krachtig mogelijk is. Dat heeft op de lange termijn een veel groter en positiever effect!

Raymedy

Wat moet jij je nu precies voorstellen bij een behandeling in het kader van de energetische geneeskunde? Dat ligt er een beetje aan naar welke behandelaar je gaat. Als je kiest voor Ayuta, dan zal er gewerkt worden met een combinatie van westerse en oosterse inzichten en werkwijzen. Bij deze praktijk wordt er gewerkt volgens de Raymedy, hierbij wordt er met behulp van acupunctuur een weerstandmeting gedaan, waarbij er gezocht wordt naar:

  • blokkades
  • onderbrekingen
  • onderactiviteit
  • overactiviteit

Dit alles natuurlijk in de energiebanen. Hiervoor wordt speciale apparatuur gebruikt. Vervolgens wordt er middels de energetische geneeskunde getracht de blokkades, onderbrekingen, over- of onderactiviteit op te heffen. Dit gebeurt in de Raymedy door middel van bijvoorbeeld lichttherapie, microdoorbloeding of magnetische therapie. Of natuurlijk door een combinatie van deze therapievormen. Hoe dit allemaal werkt, daarover kun je meer lezen op Ayuta.nl. Ook kun je via die weg contact opnemen met praktijk Ayuta, om meer informatie in te winnen over de energetische geneeskunde en de speciale manier van werken die in deze praktijk gebruikt wordt. Wil jij je ook weer vitaal en energiek voelen, wil je zowel geestelijk als lichamelijk in balans zijn, dan kan dit dus echt een oplossing voor jou zijn!