Jaarrekening mkb

Als jij een eigen bedrijf hebt, dan krijg je met allerlei administratieve zaken te maken, zoals het opstellen van een jaarrekening mkb. Daar zit jij natuurlijk helemaal niet op te wachten, je start niet met een eigen onderneming omdat je zoveel zin hebt in extra administratie. Toch zul je dit moeten doen, om aan de eisen van de belastingdienst te voldoen. Of je het nu leuk vindt of niet, je krijgt gewoon te maken met het voeren van een boekhouding en het moeten doen van diverse belastingaangiftes. En bij vele bedrijven komt daar ook bij het moeten opstellen van een jaarrekening mkb. Dit stelt veel ondernemers toch wel voor een probleem. Zij zijn in veel gevallen te klein om er een eigen financiƫle afdeling op na te houden, daar hebben zij gewoon niet het personeel voor. Maar het zelf doen, daar wordt de gemiddelde kleine ondernemer ook niet bepaald blij van. Er gaat immers aardig wat tijd in zitten, tijd die je liever besteedt aan andere zaken binnen jouw bedrijf. Bovendien heb jij eigenlijk ook te weinig kennis van zaken. Het opstellen en invoeren van facturen zal nog wel lukken, maar het opstellen van een jaarrekening mkb vraagt toch even iets meer kennis. Om het goed te doen, moet je dan vaak lang zoeken naar de nodige informatie en dat is dan weer zonde van je tijd.

Jaarrekening mkb uitbesteden

Het is dan ook zeker geen vreemd idee om het opstellen van jouw jaarrekening mkb uit te besteden aan een specialist op dit gebied. Ook andere administratieve taken en fiscale zaken kun je uitbesteden aan mensen die hier meer verstand van hebben. Dat heeft verschillende voordelen. In de eerste plaats bespaar jij jezelf er een hele hoop tijd mee, tijd die je dan ook kunt besteden aan de kernwerkzaamheden van jouw bedrijf of aan het vinden van nieuwe klanten of opdrachtgevers. Of je houdt gewoon iets meer vrije tijd over als jij niet meer zelf zorg hoeft te dragen voor zaken als de jaarrekening mkb. Een ander voordeel is dat je zeker weet dat het allemaal op de juiste manier gebeurt. Als jij hier zelf mee aan de slag gaat, dan kun je nog wel eens twijfels hebben over of jij wel alles op de juiste manier aangepakt hebt. Heb je alles wel goed ingevuld? Niet alleen bij je jaarrekening mkb zul je hier twijfels over hebben, maar ook bij bijvoorbeeld je aangiftes voor de omzetbelasting of inkomstenbelasting. Laat je het doen door een specialist, dan kun je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier gebeurt. Bovendien weet deze vaak alle aftrekposten waar jij gebruik van kunt maken, waardoor je vaak ook nog eens minder belasting hoeft te betalen!

Financieel kantoor inschakelen

Klinkt jou dit ook aantrekkelijk in de oren? Dan is het aan te raden om een financieel kantoor in te schakelen voor jouw jaarrekening mkb en misschien ook wel voor andere fiscale en boekhoudkundige klussen! Je kunt hiervoor bijvoorbeeld heel goed M. Visser Belastingadvies inschakelen! Zoals je op Belastingadvies-Beverwijk.nl kunt lezen, kan M. Visser Fiscaal Advies & Accountancy jou met uiteenlopende zaken op dit vlak helpen, zoals:

  • de jaarrekening mkb
  • belastingadviezen
  • bedrijfsadviezen
  • dienstverlening op het gebied van accountancy

Met andere woorden, dit kantoor kan echt een heel breed pakket leveren. Doordat er altijd zo efficiĆ«nt mogelijk gewerkt wordt, met behulp van de online mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, kun jij tegen scherpe tarieven veel door dit kantoor laten doen. Vermoei jezelf dus niet langer met het zelf opstellen van je jaarrekening mkb, maar besteed dit uit aan iemand die er verstand van heeft! Lees meer…