Loods bouwen: prijs bepalen

Afgelopen maand zijn er in de buurt op een industrieterrein diverse gebouwen afgebrand. Dat was een enorme strop voor de eigenaars van de panden. De verbrande resten van de panden zijn inmiddels geruimd, en de belangenvereniging van het industrieterrein waar ik voorzitter van ben, is inmiddels op zoek naar een invulling voor het braakliggende terrein. We zijn van plan er zo goed als dezelfde loodsen te plaatsen. We willen als ondernemers onze handel voortzetten. Ons industrieterrein ligt ons na aan het hart. Ik had ook een deel van de panden in mijn bezit. Het is nog steeds niet duidelijk hoe de brand ontstaan is, maar van opzet was geen sprake. Dat scheelt dan nog, maar het is wel heel erg om zoveel van je kapitaal in vlammen op te zien gaan. In elk geval zijn we nu aan het kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe loods bouwen. Prijs is daarbij natuurlijk een belangrijk aspect. We hebben de waarde van de panden wel vergoed gekregen door de verzekering, maar we kunnen niet meer uitgeven dan de panden op dat moment waard waren. De loods bouwen moet qua prijs wel te doen zijn. Daarom ben ik eens gaan zoeken naar een partner die dit voor ons kan realiseren. Ik kwam uit bij BBAN, via een vriend van me. Hij raadde BBAN aan omdat zij het bouwproces van begin tot eind kunnen begeleiden. Om kosten te besparen gaan wij niet een heel traject aan om een loods te bouwen. Ik ben wel enthousiast over BBAN omdat ze kennis hebben van het hele bouwproces. Ik ben op zoek naar iemand die echt het naadje van de kous weet, en daar heb ik met BBAN echt een goede partner te pakken. Op de website is te zien wat BBAN voor diensten levert. Kijk maar eens op zakelijk.bban.nl. 

Loods bouwen voor goede prijs

Wij wilden dus een aantal loodsen laten bouwen. Een loods bouwen, goede prijs regelen en alles in orde maken kost veel tijd en energie. Uiteindelijk hebben we nog meer uitbesteed dan we oorspronkelijk van plan waren, want dat scheelde echt veel tijd. Als je het mij vraagt was het dat het extra geld wel waard. Hierdoor kon ik me focussen op de zaak, en alle andere dingen die bij het opbouwen na zo’n brand komen kijken. Uiteindelijk kon ik via BBAN dus een loods bouwen voor de prijs die ik ongeveer in mijn hoofd had. Daarnaast kon ik diverse dingen laten uitbesteden toen de aannemer de loods bouwen wilde. Prijs was toen al bepaald, maar ik kon altijd BBAN bellen voor extra advies. Alle diensten die BBAN levert kun je nalezen via zakelijk.bban.nl. Een indicatie van de prijs kun je bovendien opvragen als je ongeveer weet wat voor loods je wilt bouwen. 

Overige zaken die je moet regelen

Als je een nieuwe loods bouwen wilt op een industrieterrein moet je zorgen dat je: 

  • De grond in bezit hebt
  • Een bouwvergunning hebt
  • De grond het juiste bestemmingsplan heeft

BBAN kan je helpen dit in orde te maken of advies te geven bij problemen. Zo is het geen probleem je voor te nemen een loods te bouwen. Prijs maakt dan natuurlijk wel uit, maar bij BBAN kun je een loods bouwen voor een prijs die de meeste ondernemers prima zullen vinden. Laat je informeren over de mogelijkheden als je je loods wilt vervangen of nieuw wilt bouwen. Een loods bouwen, om de prijs hoef je het niet te laten!