Valutamanagement; wat is het?

Organisaties die handelen in het buitenland krijgen vaak met valutamanagement te maken. Valutamanagement heeft te maken met de wisselkoersen van de diverse valuta in landen waar gehandeld wordt en dat zijn meestal landen die buiten Europa vallen. Denk bijvoorbeeld aan landen in:

  • Amerika
  • Azië
  • Afrika

In al deze landen worden andere valuta gehanteerd dan de euro die voor ons bekend is. Deze valuta brengen enkele obstakels met zich mee als wisselkoersen en de stijging en daling daarvan. Valutamanagement zorgt ervoor dat u de uw transacties doet op het moment dat de valuta een gunstige koers hebben. Dit valutamanagement is echter iets wat u wellicht niet zelf in eigen beheer wilt houden. Het vergt een expertise met verstand van deze fluctuerende koersen en daarom kunt u het beste een goede partner zien te vinden die u met uw valutamanagement ondersteunt.

Valutamanagement; wie schakelt u hiervoor in?

Voor valutamanagement kunt u terecht bij Erna Erkens Valuta Advies. De dienstverlening van Erna Erkens Valuta Advies kunt u onder andere vinden op www.valuta-advies.nl. Hier kunt u lezen wat het valutamanagement inhoudt en welke diensten hiervoor worden aangeboden. Ook wanneer u het valutamanagement zelf in eigen handen wilt houden bent u hier aan het juiste adres. Met gedegen ervaring en een goede achtergrond bent u ervan verzekerd dat u een echte partner kunt ontdekken in Erna Erkens Valuta Advies. U kunt hier bijvoorbeeld ook trainingen volgen waarbij u leert hoe u zelf de touwtjes in eigen handen kunt houden en het valutamanagement in eigen beheer in goede banen kunt leiden. Veel ondernemers kiezen er echter voor om hun spaarzame tijd te besteden aan het ondernemen en deze dienstverlening aan te nemen waarbij Erna Erkens Valuta Advies een ware sparringspartner wordt om zowel het management van valuta maar ook van de rentes en de koerswisselingen goed te kunnen regelen. Het maakt daarbij niet uit in welke branche of markt u beweegt. Elke organisatie die handelt met bedrijven in het buitenland, die buiten de eurozone vallen, heeft te maken met dit onderwerp en is onderhevig aan het wisselende karakter van de verschillende valuta. Een goede partner op dit gebied is daarom onmisbaar en de dienstverlening van Erna Erkens Valuta Advies kan u dus niet alleen veel tijd, maar ook veel geld besparen.

Een speciale medewerker voor alles rond verschillende valuta

Als ondernemer heeft u vaak personeel in dienst dat uw financiën regelt. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat er één of twee medewerkers worden opgeleid om de valutamanagement van een organisatie in goede banen te leiden. Erna Erkens Valuta Advies biedt trainingen op maat aan die deze medewerkers opleiden om specifiek voor uw organisatie het management van valuta en rentes op zich te nemen. De medewerkers leren hierbij uitgebreid de fijne kneepjes van het vak. Ze ontdekken hoe de valutamarkten werken en hoe ze de verschillende risico’s binnen de valutamarkten kunnen herkennen. Ze krijgen aan de hand van verschillende voorbeelden en cases te maken met situaties die zich voor kunnen doen. Ze leren in te spelen op de risico’s en hoe zij zich hier tegen kunnen indekken. De verschillende strategieën komen aan bod en dit biedt zeer veel zekerheid voor u als ondernemer en voor uw organisatie. U hoeft zich dan niet zelf bezig te houden met alles rondom de turbulente wereld van valuta’s, maar u verzekert zich ervan dat u iemand binnen uw organisatie heeft die zo gedegen is opgeleid, dat de grootste risico’s direct kunnen worden ingedekt. Zeker voor het handelen op de internationale markt is dit absoluut onmisbaar. Neemt u dus contact op met Erna Erkens Valuta Advies en ontdek wat dit voor u kan betekenen.