Vastgoedtaxateur inschakelen voor goed advies

Mijn moeder is vorig jaar overleden en ik erfde van haar de woning die ooit van mijn opa en oma was geweest. Het huis stond in een dorp op ongeveer een uur rijden van mijn huis. Het huis staat op een erg gewilde plek maar was wel erg verouderd. Er was in zestig jaar bijna niets aan gedaan, behalve het hoognodige schilderwerk. Ik wist al wel dat ik er zelf niet wilde gaan wonen. Zij wist ook dat ik het wilde verkopen en vond dat prima. Na haar overlijden heb ik vrij snel een vastgoedtaxateur in de arm genomen om te zorgen dat ik wist wat de woning ongeveer waard zou zijn. Ik twijfelde of ik het huis direct in de verkoop zou doen of het eerst nog op zou knappen. De taxateur vond ik via Boers en Lem. Hij kwam langs en heeft het huis bekeken. Op zijn advies heb ik het huis schoongemaakt en direct in de verkoop gedaan. Ik kon het wel opknappen maar daar zou ontzettend veel tijd in gaan zitten. De woning zou dan veel meer opbrengen, maar ik ben alleen en had niet geweten waar ik de tijd vandaan had moeten halen. Ik was blij dat ik een vastgoedtaxateur in de arm had genomen. Hij kon mij advies geven op basis waarvan ik een besluit kon nemen. Als je dat soort dingen echt alleen moet beslissen is dat wel een bron van zorgen. Nu heb ik alsnog wel zelf nagedacht over wat ik wilde, maar zijn analyse en taxatierapport hielpen me daar wel degelijk bij. Ook op zoek naar een vastgoedtaxateur? Kijk dan eens op de website van Boers en Lem: boersenlem. Ik kan het van harte aanbevelen een vastgoedtaxateur in de arm te nemen als u een besluit moet nemen over te kopen of te verkopen vastgoed.

Wat kan een vastgoedtaxateur voor u betekenen?

Een vastgoedtaxateur taxeert vastgoed. Dat wil zeggen dat hij of zij vaststelt hoeveel een pand waard is. In mijn geval ging het om een woonhuis, maar een vastgoedtaxateur kan ook iets zeggen over:

  • Een appartement
  • Een monumentaal pand
  • Een flat
  • Een bedrijfspand

Als u om wat voor reden dan ook ineens in bezit bent van een pand en u het wilt verkopen zou ik zeker een vastgoedtaxateur in de arm nemen. Andersom geldt dit ook. Wilt u een pand kopen? Ook dan kan een vastgoedtaxateur handig zijn. Kennissen van me hebben ooit een pand gekocht na taxatie en zijn nog altijd blij dat ze wisten wat het gebouw ongeveer waard was. Omdat vastgoed doorgaans veel geld kost wil je wel een geïnformeerde beslissing nemen. Dat is mogelijk met de hulp van een expert op het gebied van vastgoed.

Zelf een expert inschakelen

Via Boers en Lem kunt u binnen een week een beroep doen op een vastgoedtaxateur. Hij of zij is te bereiken via de website van het makelaarskantoor: boersenlem.nl. U stuurt een e-mail of neemt telefonisch contact op om een afspraak te maken met een vastgoedtaxateur. Deze komt langs en bezoekt met u het desbetreffende pand. U ontvangt na afloop een taxatierapport waar alle informatie die u nodig heeft in staat. Zo kunt u op uw gemak thuis nog eens de bevindingen van de taxateur nalezen. Dat heb ik zelf ook gedaan. Ik heb het bovendien op die manier kunnen bespreken met een goede vriendin van me. Ik had nooit kunnen onthouden van mijn taxateur op dat moment heeft verteld. Een excellente manier van werken, vind ik!