Wat is belangrijk om in gedachten te houden bij badkamerverlichting?

Je badkamer moet helder en schoon zijn, dus voldoende overhead en taakverlichting als badkamerverlichting zijn de sleutelwoorden. Badkamers zijn een kamer in het huis geworden waar veel meer tijd in doorgebracht wordt, dus je wilt er graag een ​​sfeer creëren die ontspannend en spa-achtig is. Flexibiliteit hebben om de verlichting aan te passen is daarom erg belangrijk. Je kunt hier dus kiezen voor het plaatsen van enkele dimmers, net als in de rest van je huis. Op welke gebieden je je badkamerverlichting focust? Start bij het beginnen met plafondverlichting of verzonken verlichting boven het hoofd voor algemene verlichting. Je zult ook het wastafelgedeelte willen verlichten met uitstekende taakverlichting, die bijvoorbeeld een armatuur boven de spiegel of aan beide kanten kan zijn. En ook de douche en badruimte met opgelicht worden met badkamerverlichting. Je zou ook kunnen denken aan stripverlichting onder de aan de muur gemonteerde kasten, waardoor ze lijken te zweven in de ruimte, evenals verlichting voor kunst aan de muur. Bij badkamerverlichting voor het bad- en douchegedeelte denken mensen vaak dat één armatuur hier prima is, maar meestal heb je er twee nodig. Gelijke verlichting aan beide uiteinden is altijd beter. Met een kleinere douche kun je wegkomen met één armatuur, maar als deze groter is, heb je meer nodig. En in tegenstelling tot de wastafel, moet je voor de veiligheid de badkamerverlichting direct boven de douche plaatsen.

Veelvoorkomende fouten in badkamerverlichting

Wanneer je het uiterlijk van je badkamer ontwerpt, is badverlichting een uiterst belangrijke zaak om te overwegen. Er is een breed scala aan keuzes bij het verlichten van een badkamer, van de verlichtingsarmaturen die je gebruikt tot de hoeveelheid licht je in je badkamer steekt. Dit is een zeer cruciaal punt om over na te denken, aangezien het kiezen van de verkeerde hoeveelheid licht voor een badkamer niet alleen van invloed is op hoe comfortabel de badkamer is, maar ook hoe functioneel deze is.
En in een badkamer is functionaliteit vooral belangrijk! Helaas is het een kamer die gemakkelijke over het hoofd wordt gezien, terwijl je er evenveel tijd in doorbrengt als in je woonkamer of slaapkamer. In plaats van je een overweldigend aantal opties te geven; hier zijn 3 veelvoorkomende fouten die je moet vermijden bij het kiezen van badkamerverlichting.

  • Je creëert een probleem als je te veel verzonken armaturen installeert, zodat het plafond eruit ziet als een zee van zwarte gaten.
  • Waar je rekening mee moet houden en trachten te voorkomen is dat licht rechtstreeks op je hoofd wijst, omdat het hard en niet-vleiend is. Plaats in plaats daarvan je plafondlamp boven het looppadgedeelte zodat u van achteren wordt verlicht in plaats van direct.
  • Asymmetrische verlichting is een andere fout. Het plaatsen van een armatuur aan slechts één zijde van je spiegel zal een ongelijke verlichting creëren en ook je verzorgingsritueel bemoeilijken. Tenslotte zijn heldere gloeilampen tegenwoordig populair, maar ze werpen een schaduw op alles. Ga in plaats daarvan voor iets ondoorzichtigs of mat.

Hoe heeft de LED-technologie invloed op het verlichten van een badkamer

LED’s zijn niet alleen energiebesparend en handig omdat je de lampen jarenlang niet hoeft te vervangen, maar ze zien er ook minimaal uit, zodat je een strakker, moderner uiterlijk in de badkamer krijgt. Bovendien hebben de LED’s van vandaag meer wattage en is de lichtkwaliteit een stuk warmer dan voorheen, wat betekent dat je een meer samenhangende look hebt wanneer je ze combineert met gloeilampen. PRET MED LED heeft alle LED-verlichting voor jouw badkamer aan de beste prijzen. Bekijk de webshop pagina pretmedled.nl om het ruime aanbad te bezichtigen of gewoon voor inspiratie en meer informatie over LED badkamerverlichting.

Lees meer…