Wat maakt plisségrodijnen zo gewild?

Plisségrodijnen zijn een speciaal soort gordijnen. Met deze gordijnen zorg je ervoor dat de ramen tot op de centimeter bedekt kunnen worden. Met plisségrodijnen geef je het raam een erg strakke look. Kijk voor meer informatie op raamdecoratie.

Waarom kiezen voor plisségrodijnen van raamdecoratie?

Er zijn een aantal grote voordelen bij plisségrodijnen:

  • Erg strak
  • Klein op te vouwen voor veel lichtinval
  • Raam strak te bedekken voor geen lichtinval
  • Zelf in te korten
  • Zijgeleiding mogelijk
  • Eenvoudige montage
  • Speciale klemsteunen: boren niet nodig
  • Twee mogelijke varianten

Door middel van plisségrodijnen zorg je er voor dat de ramen altijd strak bedekt kunnen zijn. Tot op de centimeter nauwkeurig kun je plisségrodijnen laten maken. Plisségrodijnen zijn klein op te vouwen. Hierdoor krijg je erg veel lichtinval. Wanneer u geen lichtinval wil vouwt u de gordijnen helemaal uit, waardoor er amper nog ligt door zal komen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om zelf de gordijnen in te korten. Op de site is zelfs een instructievideo te vinden, om het voor u eenvoudig te maken om plisségrodijnen met zijgeleiding zelf in te korten en te monteren. Wilt u dit liever niet zelf doen? Dan kunt u kiezen voor de collectie plisségrodijnen op maat. Zijgeleiding zorgt ervoor dat het gordijn aan de zijkant geleid wordt door een gespannen koord. Plissés met zijgeleiding zijn erg geschikt voor een draai-kiepraam. raamdecoratie.com beschikt over uniek gepatenteerde spanschoentjes waarmee de plissé met klemsteunen aan een draai-kiepraam te bevestigen is. Deze montage is erg eenvoudig, en er hoeft geen boor aan te pas te komen. Deze klemsteunen zijn apart bij te bestellen. Er zijn twee mogelijke varianten voor de plisségrodijnen. De eerste is de Bottom-Up variant. Bij de Bottom-Up kan alleen de onderlat naar boven worden bewogen, de bovenkant blijft altijd vastzitten. Bij de tweede variant, de Top-Down-Bottom-Up, is zowel de onder- als bovenlat te verschuiven. Het grote voordeel van de tweede variant is dat de inkijk op ooghoogte kan worden geblokkeerd, terwijl aan de boven- en onderkant nog licht naar binnen kan. Ideaal voor woonkamers, badkamers of kantoren aan een straat.

 

Mijn mening over plisségordijnen

Zes jaar geleden ben ik met mijn familie naar een nieuwbouw huis verhuisd. Hierdoor moest alles ingericht worden. Op de een of andere manier zijn wij nooit tegen plisségrodijnen aangelopen, en hebben we hier dus nooit aan gedacht. Achteraf was dit een perfecte oplossing geweest. Door de grond in de tuin is het erg moeilijk een heg te laten groeien. Hierdoor is 6 jaar later nog steeds de tuin erg open. Dit zorgt ervoor dat veel mensen door de heg, of over de heg heen onze keuken in kunnen kijken. Hier hebben wij erg lichte rolgordijnen. Plisségrodijnen met het Top-Down-Bottom-Up systeem waren dus perfect geweest. Overdag zouden we dan de gordijnen op ooghoogte hangen, en ‘s avonds helemaal dicht. Zo komt er overdag licht binnen, zonder dat er mensen naar binnen kunnen kijken.

Plisségrodijnen kunnen dus voor erg veel problemen een oplossing zijn. Daarnaast staat het erg strak, en is het makkelijk te monteren. Bovendien biedt raamdecoratie.com veel kleuren en stoffen, gratis kleurstalen en gratis snelle levering aan. Neem dus vandaag nog contact op om u te laten adviseren over de gordijnen die helemaal bij u en uw stijl passen!