Wilt u een stage in het buitenland gaan doen?

Ik heb voor mijn studie een verplichte module in het buitenland. Ik studeer namelijk internationale betrekkingen en dan zou het vreemd zijn om je hele studie in Nederland te blijven, daar is weinig internationaal aan. Ik heb daarom al heel vroeg gekeken of ik ergens een Stage in het buitenland zou kunnen gaan doen. Ik wilde graag een interessante Stage in het buitenland gaan doen en daarom ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden om een goede Stage in het buitenland te vinden. Ik moet u zeggen dat ik dacht dat het niet zo moeilijk zou worden om een Stage in het buitenland te regelen, maar ik moest hier toch op terugkomen. Ik merkte namelijk al heel snel dat het niet zo eenvoudig was om een goede Stage in het buitenland te vinden. Heel veel bedrijven hebben wel vacatures lopen, maar deze worden door zoveel mensen gezien dat het vaak concurreren is met honderden mensen en dat gaat dus heel veel tijd kosten en uiteindelijk loopt het bijna altijd op niets uit. Ik ben daarom gaan kijken of ik op andere manieren een Stage in het buitenland kon vinden. Ik heb toen gezien dat ik het beste een keer kon kijken of er ook een organisatie te vinden was die mij aan een Stage in het buitenland kon helpen. Niet dat zij al het werk hoefden te doen, maar wanneer zij konden bemiddelen, zou dat heel fijn zijn. Ik ben toen gaan zoeken en ik heb toen al heel snel de site stagelanden.nl gevonden. Deze site had ik nodig en ik zag dat deze mensen je kunnen helpen bij het vinden van een Stage in het buitenland. Ik was heel enthousiast over deze site en ik heb daarom al heel snel een keer gekeken of ik via deze mensen graag een Stage in het buitenland wilde gaan volgen. Ik heb toen gezien dat ik enkel even contact hoefde op te nemen met deze mensen. Ik heb toen aangegeven dat ik graag een Stage in het buitenland wilde doen en ik heb gezegd dat China mijn voorkeur had. Ik kreeg toen te horen dat men snel een keer contact met mij zou opnemen en niet veel later had ik al iemand aan de lijn die mij over mijn voorkeuren vroeg. Dat was heel fijn om te merken want ik merkte dat dit bedrijf meteen voor je aan de slag gaat.

Ik vond een fantastische stage in het buitenland

Ik ben heel blij dat ik via deze mensen een stage in het buitenland ben gaan zoeken omdat deze mensen mij heel goed konden helpen om een mooie stageplek te vinden. Ik ben voorgesteld aan een heel interessant bedrijf en ik heb inmiddels te horen gekregen dat ik mijn stage in het buitenland kan gaan doen. Ik heb er heel veel zin in.

Wilt u ook op stage? 

Mocht u ook op stage in het buitenland willen, dan kunt u:

  • Even naar stagelanden.nl gaan 
  • Bekijken welke landen hier allemaal te vinden zijn voor een stageplek
  • Contact opnemen met de mensen van deze organisatie 

Ik hoop dat u hier ook een mooie stageplek kunt vinden.