Een kunst expositie om de leegte op te vullen

Ik heb altijd veel interesse gehad in kunst. Van jongs af aan tot nu, zo jong ben ik nu niet meer, heb ik zelf ook kunstwerken gemaakt. Inmiddels ben ik daarmee gestopt en ben ik kunstgeschiedenis gaan doceren op een middelbare school. Ik raakte een beetje verveeld met het zelf kunst maken, ik vind andermans werk veel interessanter. Ik heb al vijftig jaar met mezelf doorgebracht, ik weet wat er in mijn hoofd rondgaat. Ik wil weten wat de ander motiveert, wat er daar speelt. Ik vermaakte me door de jaren heen nog wel erg veel met het leren over kunst, of met het bezoeken van meesterwerken. Mijn boekenkasten staan bomvol met boeken over de beeldende kunsten. Boeken over klassieke kunstwerken tot en met boeken over hedendaagse kunst. Ik heb op latere leeftijd kunstgeschiedenis gestudeerd op de universiteit. Ik weet alles. Ook dat is op een gegeven moment gaan vervelen. Veel andere interesses naast kunst heb ik gek genoeg niet. Een tijdje wist ik dus niet wat ik moest. De passie die ik had was vervangen door een soort leegte. Hier en daar bezocht ik nog een kerkje in Nederland, en hoewel er behoorlijk interessante kerken zijn heb ik ze voor mijn gevoel allemaal bewonderd. Soms bezocht ik dingen die ik al meerdere keren gezien had, maar nooit gaf het me de vreugde die ik kreeg als ik het kunstwerk voor het eerst zag. Achteraf gezien was ik gewoon op zoek naar iets nieuws, iets origineels in de kunstwereld. Geloof me, hoe meer je weet hoe meer je doorkrijgt dat originaliteit erg ver te zoeken is. Ik had natuurlijk mijn werk, maar de leegte bleef hangen. Totdat ik op een dag per ongeluk een kunst expositie binnenliep. De schilderijen waren van een jonge meid, net klaar met school. Ik herkende mezelf in haar, zij had die passie nog. Ze werkte hard om haar geld later te kunnen verdienen met autonome kunst. De schilderijen die daar hingen waren niet alleen prachtig, ik had gek genoeg nog nooit zulke schilderijen gezien. Alle keuzes die ze maakte, zelfs de presentatie van de kunstwerken, waren onconventioneel maar toch bewust. Ik raakte met haar in gesprek en ik realiseerde toen ik daar wegging dat dit mijn volgende stap was, iedere eigen kunst expositie in Nederland bezoeken.

Een prachtige en originele kunst expositie

Zo was ik laatst in Roosendaal aan het rondkijken. Ik zocht op internet of er ook exposities in de buurt waren, maar het aanbod viel wat tegen. Toch kwam ik na een tijdje deze website tegen: https://antoinette-art.eu/kunst-expositie/. Ik zag op de website dat dit zeker niet de eerste kunst expositie van Antoinette-Art was, ze moest wel iets interessants maken. Dit is wat ik verder tegenkwam op de website:

  • Kunst voor privĂ© of bedrijven.
  • Erg origineel werk.
  • De kunst die je bevalt kun je aanschaffen bij haar kunst expositie.

De expositie mee naar huis!

Wat ik vaak jammer vind aan kunst die onder andere commercie als doel heeft is dat er vaak een zekere mate van voorspelbaarheid of toegankelijkheid is, zodat het werk beter verkoopt. Voor mij is dat erg saai. Dat had ik bij deze kunst expositie in Roosendaal totaal niet. Ik ben zelfs zover gegaan dat ik twee van haar prachtige werken heb aangeschaft, ze hangen nu in mijn huis. Normaliter doe ik dat nooit, maar deze kunstwerken raakte me echt. Ik raad iedereen die een keer langs Roosendaal gaat, of die in de buurt is van een andere kunst expositie van haar, om een kijkje te nemen in de wereld van Antoinette.