Het dilemma van reizen oplossen: met de hond op vakantie of niet?

Dierenartsen zijn het erover eens dat de meeste honden liever in hun eigen huis verblijven als hun baasjes afwezig zijn. Echter, met de opkomst van een hondvriendelijke vakantie vragen meer mensen zich af of ze met de hond op vakantie moeten gaan of niet. Als je je hondvriendelijke vakantie op de juiste manier plant en er zeker van bent dat jouw hond ook ‘vakantievriendelijk’ is, betekent dit dat het verlaten van het comfort van je huis jouw hond geen zorgen zal baren. Er is geen reden waarom je niet met de hond op vakantie zou gaan. Maar als je hond echter niet geschikt is om een ​​reis te maken, kan een hondvriendelijke vakantie meer een trauma zijn dan een traktatie voor je hond. Daarom is het belangrijk dat iedereen die overweegt met de hond op vakantie te gaan, zichzelf eerst de volgende vragen stelt:

  • Is mijn hond fit om te reizen?
  • Zal mijn hond genieten van de vakantie?
  • Is mijn hond klaar om op vakantie te gaan?

Met de hond op vakantie plannen

Als je zeker weet dat je hond goed voorbereid is om met je mee te reizen, is de volgende stap een ​​geschikte hondvriendelijke vakantie te plannen. Gelukkig is het met betrouwbare reissites zoals Parkvakanties eenvoudiger dan ooit om accommodatie te vinden en te boeken die gasten met vier poten verwelkomt. Wanneer je een vakantiebestemming kiest waar jij en je hond samen van kunnen genieten, is het belangrijk om te overwegen of je je hond daar kunt krijgen zonder hen stress te bezorgen. Onze toptip om met de hond op vakantie te gaan en traumatisch reizen te voorkomen, is doen wat je kunt om de reistijd te minimaliseren. Dit kan betekenen dat je meer zult betalen voor een directe route of, nog beter, in plaats daarvan een nabijgelegen hondvriendelijke vakantiebestemming kiest. Uiteindelijk zijn de behoeften van je hond, de sleutel tot het plannen van geslaagd met de hond op vakantie gaan. En als je nog steeds niet zeker weet of met de hond op vakantie gaan een goed idee is, is de beste, veiligste en handigste oplossing om ze gewoon thuis te laten bij een babysitter. Via www.parkvakanties.be vind je echter een veelzijdig aanbod aan accommodaties waar je welkom bent met je hond. Voordat je overgaat tot het boeken van een vakantie, kun je de vele klantenbeoordelingen lezen. Deze kunnen nuttig zijn bij het uitkiezen van de juiste accommodatie voor jou en je geliefde viervoeter. Waar je vooral rekening mee moet houden, zijn opnieuw de behoeften van je hond. Bijvoorbeeld, als je hond houdt van lange wandelingen, zoek je beter een accommodatie in een natuurgebied uit in plaats van aan het strand. Parkvakanties heeft voor ieder wat wils!

Belangrijk om te weten!

Reizen kan ongemakkelijk, stressvol zijn en zijn tol eisen van onze gezondheid. Dit is niet anders voor onze beste vriend. Daarom is het belangrijk om, alvorens je met de hond op vakantie vertrekt, zijn of haar dierenarts te vragen of hij/ zij in staat is om de mogelijke uitdagingen van reizen aan te gaan. Als je met de auto op reis gaat, zorg dan dat je hond voldoende ruimte heeft en verluchting. Stop regelmatig om je hond uit te laten en eventueel te laten drinken. Vergeet ook niet dat als je niet dat je hond een chip moet dragen en alle inentingen heeft gehad. Als je van plan bent jouw hond naar het buitenland te brengen, moet je waarschijnlijk bewijzen dat je hond geschikt is bevonden om te reizen. Controleer ook vooraf hoe de regels in het vakantieland in elkaar zitten (mogelijke quarantaine?).