Schiphol taxi met een goede service

Op vakantie gaan is natuurlijk altijd een pretje. Je krijgt van tevoren vanzelf zin, omdat je weet dat jouw vakantie eindelijk echt dichtbij komt. Daar horen ook de reis naar Schiphol, het wachten op het vliegveld en de eindeloze controles bij de douane bij. Toch ging mijn verwachtte reis naar Schiphol anders dan gepland. Ik heb namelijk op een onverwachte manier gebruik moeten maken van een Schiphol taxi. Hoe dat ging vertel ik je nu.

Eerst met de trein, daarna met de Schiphol taxi

Het oorspronkelijke idee is om met de trein naar het vliegveld te gaan. Ik moest al vroeg weg, maar ik zat tegelijkertijd ook nog met de krappe reistijd. Een hotelletje boeken nabij Schiphol was voor mij niet mogelijk vanwege alle extra kosten die daarbij opgeteld moeten worden. Die ochtend ben ik vol goede moed en vooral vol reispret vertrokken uit Groningen. Ik stapte in de eerste trein van de ochtend. Ik was vooral blij met het feit dat ik geen overstap hoefde te maken in Zwolle. Helaas ging het allemaal anders dan anders. Vlak voordat wij Zwolle binnenreden kwamen we stil te staan. De intercom ging aan en ik informeerde bij mijn medereizigers wat er werd verteld. Ik ben namelijk doof en hoor daardoor ook de intercom niet. Uiteindelijk bleek de trein stil te komen staan omdat helaas iemand voor een andere trein is gesprongen op hetzelfde spoor. We moesten daardoor terug naar het station daarvoor. Het nieuws bracht me aan het duizelen. Aan de ene kant vind ik het altijd lastig om te moeten horen dat er iemand voor de trein is gesprongen. Aan de andere kant was ik ook egoïstisch, naar mijn idee. In mijn hoofd vertelde ik mezelf namelijk dat dit een ramp aan het worden is. Mijn reistijd naar Schiphol was al zo krap. Op het station in Meppel zag ik toevallig een KLM-stewardess staan. Ik vroeg of ik met haar mee kon reizen omdat ik onder andere doof was. Ik vond het een fijn idee dat ik in ieder geval iemand kon vertrouwen. Ze vertelde dat zij een Schiphol taxi heeft kunnen regelen. Dat was uiteindelijk toch nog een avontuur. Toch ben ik blij dat ik je nu kan vertellen dat zo’n Schiphol taxi absoluut een aanrader is:

  • Ze brengen je gewoon in één rit naar het vliegveld;
  • Ze hanteren een all-in bedrag;
  • Je rijdt privé en zonder vreemde mensen (tenzij je eenzelfde situatie krijgt als ik had).

De Schiphol taxi kwam in eerste instantie maar niet, maar uiteindelijk kwam de taxi het terrein in Meppel oprijden. Eindelijk. Het werd echter al ontzettend druk, maar het is me gelukt om een plekje te bemachtigen in de Schiphol taxi. Na alle hectiek bleek ik helaas wel het vliegtuig op het nippertje te hebben gemist. Ik kwam namelijk aan bij het vliegveld op het moment dat het vliegtuig zou vertrekken. Dit lag absoluut niet aan de chauffeur van de Schiphol taxi, maar aan de files rondom Amsterdam. Al met al is het allemaal goed gekomen. Ik ben met een vliegtuig later alsnog op mijn bestemming aangekomen.

Een goede aanrader

In mijn geval heb ik geen kosten gemaakt met de Schiphol taxi. Ik reed ook met vreemde mensen mee. Maar als je van tevoren alles regelt, komt dit helemaal goed. Kijk op goedkoopnaarschiphol als je meer informatie zoekt. Ik raad een Schiphol taxi aan. Ondanks dat je niet weet of er sprake zou kunnen zijn van files heb je wel meer zekerheid. Met de trein kan er zoveel gebeuren dat ik voorlopig het liefst met de taxi wil gaan.