Heeft u nog geen PIM software?

U kunt een PIM software bestellen bij novulo. Dit kan op de volgende website: novulo. Wellicht heeft een aantal van u nog nooit eerder gehoord over een PIM software. Voor mij was het ook nieuw. Ik heb me er goed in verdiept en voor mij is dit het ideale middel om productinformatie op juiste wijze op te slaan. Werkt u ook in de retail? Heeft u een eigen bedrijf? Werkt u veel met grote aantallen producten welke bijgehouden moeten worden? Dan is dit artikel echt iets voor u. Ik raad u dan ook aan om dit artikel snel door te lezen. In het artikel wordt uiteraard uitgelegd wat een PIM software nou eigenlijk inhoudt. Ook zullen de voordelen van deze software besproken worden. Aan het eind van het artikel deel ik mijn mening met jullie. Zelf heb ik immers ook het pakket aangeschaft. Ik wens u veel leesplezier en natuurlijk een goede software toe.

Wat is een PIM software?

Het toelichten van softwareprogramma’s blijft een vak apart. Echter heb ik mijn uiterste best gedaan om de uitleg van een PIM software in Jip- en Janneketaal zwart op wit te krijgen. Als u een eigen retailwinkel heeft dan weet u waarschijnlijk al hoe de vork in de steel zit. Voor de anderen leg ik het graag uit. Wanneer u werkt met grote aantallen producten, dan moet dit vastgelegd worden. Niet alleen wat voor producten u verkoopt, maar ook hoeveel u er verkoopt en hoeveel er nog op voorraad zijn. Het verschilt een beetje per bedrijf welke informatie allemaal opgeslagen moet worden. Retailbedrijven gebruiken vaak verschillende systemen voor de verschillende informatie. Dit is natuurlijk super onhandig. Gek is het niet, want er ontbrak altijd een goed systeem waarbij de informatie aan elkaar gekoppeld kon worden. Goed nieuws! De PIM software is op de markt. U raadt het al: deze software biedt u de mogelijkheid om al uw informatie op één plek op te slaan. Dit is wel zo gemakkelijk. De PIM software is zodanig ingericht dat u alle gegevens slechts één keer op één plek in hoeft te vullen. Dit maakt de software gebruiksvriendelijker dan alle losse systemen. Daarnaast beperkt het ook de kans op fouten en afwijkingen. Deze nieuwe software zorgt er ook nog eens voor dat je veel tijd kunt besparen en deze bijvoorbeeld kunt steken in het verkopen van de producten. PIM software staat overigens voor Product Information Management. De software is niet voor iedereen even toegankelijk. Daarover meer in alinea twee.

Software kopen bij novulo

De voordelen van de PIM software zijn helder. Het is wel zo eerlijk om ook open kaart te spelen wat betreft de nadelen. Deze software is namelijk niet geheel geschikt voor enterprise retailers. Dit heeft te maken met de koppeling tussen de PIM pakketten en de e-commerce pakketten. Daarnaast is het heel moeilijk om producteigenschappen van de PIM software te synchroniseren, als u een Magento-webshop heeft. Dit was bij mij niet het geval. Ik heb de PIM software besteld bij novulo en ik ben razend enthousiast. Mijn winkeliers ondervinden ook veel voordelen en zijn erg tevreden over het nieuwe softwarepakket. U kunt novulo bereiken op de volgende manieren:

  • info@novulo.com
  • 053-4362340